Sugarii sub 3 luni produc anticorpi la SARS-CoV-2 (studiu)

Sugarii sub 3 luni produc anticorpi la SARS-CoV-2 (studiu)

Sugarii sub 3 luni prezintă răspunsuri imune puternice la SARS-CoV-2, au descoperit noi cercetări. În special, în comparație cu adulții, sugarii produc niveluri relativ ridicate de anticorpi și celule imune care pot proteja în mod specific împotriva COVID-19.

Studiul condus de academicieni și medici pediatri de la Universitatea din Bristol și Spitalul Regal pentru Copii din Bristol este publicat în Cell Reports Medicine.

În timpul pandemiei, copiii au fost mult mai puțin susceptibili să se îmbolnăvească grav de COVID-19, ceea ce este neașteptat, în special la sugari despre care se știe că sunt vulnerabili la boli severe cauzate de alte virusuri respiratorii, cum ar fi RSV (virusul sincițial respirator) și gripa.

Echipa de cercetare a evaluat răspunsurile imune convalescente la patru sugari cu vârsta sub trei luni, cu COVID-19 confirmat, care au prezentat în martie 2020 o boală febrilă ușoară, alături de părinții lor, și martori adulți care s-au recuperat după COVID-19 confirmat.

Cercetătorii au descoperit că sugarii produc niveluri relativ ridicate de anticorpi și celule imune care pot proteja în mod specific împotriva COVID-19, în comparație cu adulții. Descoperirile ar putea explica de ce aceștia par protejați de COVID-19 sever, într-o perioadă a vieții lor, când ar putea fi mai vulnerabili.

Aceasta este o informatie foarte utilă pentru proiectarea viitoarelor vaccinuri COVID-19 care ar putea încerca să inducă și să imite semnătura acestei imunități de protecție.

Sursa: cell.com / Foto: CC0 Public Domain

Citește și: Retenția de apă, 5 plante de mare ajutor

2 thoughts on “Sugarii sub 3 luni produc anticorpi la SARS-CoV-2 (studiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.