Diabetul zaharat, terapii alternative

Diabetul zaharat, terapii alternative

Diabetul zaharat este oboală caracterizată prin creșterea nivelului glucozei în sânge și dezechilibrarea metabolismului în corpul uman. În cazul hiperglicemiei fie pancreasul nu produce insulina, fie organismul nu metabolizează adecvat acest hormon secretat.

Principalii factori care duc la apariția diabetului sunt ereditatea, sedentarismul, stresul, bolile infecțioase, hrana dezechilibrată, obezitatea. Diabetul zaharat în sine nu creează disconfort mare (în stadiul incipient putând fi descoperit doar la prelevarea analizelor de sânge), dar complicațiile posibile impun luarea de măsuri urgente.

Consecințele aduse de diabetul zaharat netratat sunt: tulburările cardiace, renale, pierderea vederii, probleme vasculare, neurologice, cangrena la degetele membrelor inferioare, etc.

În ultima perioadă se constată dezvoltarea diabetului de tip doi la persoanele care au fost depistate pozitiv la infecția cu virusul covid, inclusiv în lipsa factorului ereditar. Cauza o constituie atacarea de către virus a sistemului nervos vegetativ.

Stimularea meridianelor energetice și a punctelor focar (concomitent cu multitudinea  remediilor naturiste: plante medicinale, produse homeopatice), se consideră ca una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenire și tratament pentru diabetul zaharat.

Cum putem face reglarea energetică?

Reglarea energetică se poate efectua prin acupunctură clasică sau presopunctură, fără penetrarea pielii, cu ajutorul dispozitivelor Lyapko. Este recomandată acționarea asupra a trei puncte, localizate conform desenelor din imagine.

Asupra punctelor R-2 și TF-4 se va acționa dimineața, prin stimulare (5-8 min.), folosind unul din produsele: Rola Facială, Bila cu Ace, placa Camarad sau Picăturica. Pe parcursul zilei vom armoniza (8-10 min.)  punctul V-48.  Modul de acțiune se indică în instrucțiunile de utilizare a dispozitivelor Lyapko.

Seara, pentru dispersie (calmare), se va pune un dispozitiv plat (Șans, Quadro) pe zonele 5, 6 ale corpului (indicate în instrucțiunile dispozitivelor Lyapko), fiind în poziția culcat  pe el.

De asemenea, cu ajutorul Branțurilor vom reuși stimularea circuitului sanguin periferic al extremităților – profilaxia apariției cangrenei degetelor picioarelor.

În final, atenționăm asupra necesității verificării zilnice  a glicemiei, de către persoanele diabetice, insulino-dependente, în vederea reglării individuale a timpului optim de stimulare sau dispersie, precum și a  dozelor de medicamente  administrate, fiind obținut rezultatul dorit – reglarea funcției de producere autonomă a insulinei.

Descrierea mai detaliată a produselor Lyapko, enumerate mai sus, precum și spectrul altor maladii, boli, care pot fi tratate cu ajutorul acestora, le puteți  găsi  vizitând site-ul www.aplex.ro.

Sursa: Gid practic de prezentare sistemică a tuturor canalelor subtile, editura Ganesha, Bucurețti, 2019.

Lyapko România

www.aplex.ro / 0736.847.470

Centrul Medical Sfânta Parascheva

Tătărași, Str. Pictorului, Nr. 3

Citește și: Ceaiul de coada șoricelului

2 thoughts on “Diabetul zaharat, terapii alternative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *