Friptură din pulpă de vită la cuptor
Ingrediente friptură din pulpă de vită:
pulpă de vită, de preferabil mânzat, ulei, vin alb, sare, piper, cimbru, usturoi, 3-4 cepe roșii.
Mod de preparare:
Cu o seară înainte, lăsăm carnea la marinat în condimentele clasice: sare, piper, usturoi şi cimbru. A doua zi, punem carnea într-o tavă şi adăugăm o cană de apă şi 3 linguri de ulei. Introducem tava la cuptor şi o acoperim cu altă tavă, încât friptura să nu iasă uscată. Când pulpa de vită este pe jumătate făcută, adăugăm vin alb sau roz. Cu 20 de minute înainte să fie gata, scoatem tava de deasupra pentru a se forma o mică crustă. Acum este momentul să punem câteva cepe roșii curățate și tăiate în sferturi, precum și cățeii de usturoi (cu coajă). Se poate completa cu legume la cuptor sau făcute la grătar. Sursa foto: pexels.com
Citeşte şi: Muşchiuleţ de porc cu pătrunjel și slănină
3 thoughts on “Friptură din pulpă de vită la cuptor”