Friptură de porc grecească

Friptură de porc grecească

Ingrediente Friptură de porc grecească:

un kilogram și jumatate de pulpă de porc, sare și piper, 4 lingurițe de rozmarin uscat, 1 lămâie stoarsă, 1 portocală stoarsă, 5 căței de usturoi.

Mod de preparare Friptură de porc grecească:

Preîncălziți cuptorul la 200C. Spălăm pulpa și o uscăm cu un prosop de hârtie. Folosind un cuțit ascuțit, tăiem cranea pe partea de sus în forme pătrate sau diamante.

Așezăm pulpa de porc într-o tigaie și, cu mâinile, frecați cu sare, piper, rozmarin, lămâie și suc de portocale pe toată carnea. Facem câteva crestături şi punem usturoiul în carne.

Turnăm o cană de apă în vasul de copt și se introducem la cuptor pentru 1,5 ore. Din când în când stropim carnea cu sosul din tigaie, adăugând mai multă apă dacă credeți că se usucă prea mult. Carnea nu are nevoie să fie întoarsă.

Mărim temperatura cuptorului la 220C pentru ultimele 20 de minute de gătit, astfel încât carnea de porc să se prăjească până la un maroniu auriu. Se servește fierbinte cu cartofi prăjiți și salată.

Foto: besterecipes.com

Citeşte şi: Orice aliment interzis e mai tentant

One thought on “Friptură de porc grecească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *