Caracatiţă la grătar
Chiar dacă sună spectaculos, caracatiţă la grătar, nu este deloc o reţetă dificilă.
Ingerdiente
500 g de caracatiţă, 1/4 cană de ulei de măsline, 1 lămâie, 2 linguriţe de sare, 1 linguriţă de piper măcinat, 2 linguri de oregano proaspăt tocat mărunt (sau una de oregano uscat), 1 usturoi zdrobit.
Mod de preparare
Pentru început vom pregăti marinata. Radem lămâia şi o amestecăm cu restul ingredientelor. Punem caracatiţa cu marinata într-un vas ermetic pe care îl vom ţine la frigider timp de 24 de ore. La câteva ore, zduncinăm vasul pentru omogenizare. A doua zi, punem caracatiţele pe grătar şi le frigem pe fiecare parte timp de 3-4 minute. Se poate servi cu felii de lămâie şi cartofi făcuţi tot pe grătar.
Aţi văzut, puţină răbdare, câteva lucruri pregătitoare şi caracatiţă la grătar poate fi ceva nou în meniu atunci când avem musafiri.
Poftă bună!
Sursa foto: https://www.pixabay.com
Citeşte şi: Friptură de vită cu sparanghel
One thought on “Caracatiţă la grătar”