Friptură de vită cu sparanghel

Friptură de vită cu sparanghel

Ingrediente friptură de vită cu sparanghel:

1,5 kilograme de carne de vită, 800 grame de sparanghel, 2 cepe medii, 2 morcovi, 1 cățel de usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de măsline, sare de mare, piper negru proaspăt măcinat, zeama de la o lămâie.

Mod de preparare:

  1. Se pune carnea de vită la frigider pentru 30 de minute. Între timp, se încălzește cuptorul la 240°C / treapta 9 pe gaz.
  2. Legumele (morcovii, cepele, usturoiul) nu trebuie neapărat curățate. Spălați-le bine și tăiați-le în bucăți mari, după care le punem împreună cu ierburile în mijlocul unei tave de friptură și le stropim cu ulei de măsline.
  3. Scoatem carnea de la frigider, o stropim și pe aceasta cu ulei de măsline și o asezonăm cu sare și piper, după gust. Urmează să așezăm carnea pe legume.
  4. Tava cu ingredientele se introduce în cuptor și se micșorează căldura la 200°C / treapta 6 pe gaz. Se lasă o oră pentru o friptură de vită gătită medium (potrivit). Dacă preferați friptura medium rare, se scoate cu 5-10 minute mai devreme, iar pentru o friptură well done (bine facută), o mai lăsăm 10-15 minute în plus.
  5. Când carnea este gătită pe placul dumneavoastră, se scoate tava din cuptor și se transferă carnea de vită pe un tocător pentru 15 minute. Se acoperă cu un strat de staniol și cu un prosop de bucătărie, cât timp gătiți sparanghelul.
  6. Se spală sparanghelul și li se taie capetele. Se încălzește o tigaie mare și se pune sparanghelul până când se rumenește pe toate părțile. De îndată ce este gata, îl punem pe 4 farfurii și îl stropim cu zeamă de lămâie și cu ulei de măsline. Se condimentează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat după gust, iar opțional puteți rade puțin parmezan pe deasupra, urmând să serviți alături de friptura de vită.

Sursa: totuldespremame.ro

Citeşte şi: Crap la grătar cu legume

One thought on “Friptură de vită cu sparanghel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *