Banana bread
Ingrediente Banana bread:
2 banane coapte, 2 căni faină de migdale, 2 ouă, 1/3 cană unt / unt de cocos, 1/4 cană sirop de arțar / agave, ¾ linguriță praf de copt, un praf de sare de mare, ¼ cană lapte de migdale, ¼ linguriță nucșoară, ¾ cană nuci mărunțite, mure/ zmeură/ afine/ felii de banana / merișoare.
Mod de preparare Banana bread:
Preîncălzește cuptorul la 180 grade și tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt sau unt de cocos.
Într-un bol mare pisează bananele cu o furculiță/ blender vertical/ robot de bucătărie până obții un piure. Se adaugă untul de cocos topit.
Adaugă siropul de arțar/agave, laptele de migdale și ouăle și amestecă bine.
Peste compoziție adaugă făina de migdale, praful de copt, praful de sare și nucșoara, amestecă ușor până la omogenizare, nu mai mult.
Se încorporează nucile mărunțite și se toarnă compoziția în tava de copt tapetată. Deasupra poți presăra fructele de topping, ușor pentru a rămâne la suprafața compoziției.
Se coace timp de 40-45 minute, la 180C. E gata când o scobitoare înfiptă în mijlocul checului iese umedă, dar curată (fără să aibă pe ea bucăți din aluat).
Citeşte şi: Zincul, cum ne asigurăm necesarul de zilnc?
One thought on “Banana bread”