Pui cu bere
Ingrediente pui cu bere:
450g piept de pui, 170ml de bere blondă (>8° alcool), 10g de unt, 10 căţei de usturoi, 4 felii de jambon crud, 1/2 de lămâie, 1 linguriţă de zahăr brun, sare, piper
Mod de preparare pui cu bere:
Preîncăziţi cuptorul la 210 grade.
Înveliţi bucăţile de piept de pui cu jambonul. Topiţi untul în tigaie şi auriţi bucăţile de piept de pui timp de cinci minute pe fiecare parte. Presăraţi sare şi piper.
Tăiaţi lămâia în patru şi puneţi bucăţile în tigaie. Adăugaţi, de asemenea, usturoiul necurăţat şi turnaţi berea. Puneţi totul într-un vas la cuptor şi lăsaţi să se coacă 15 minute, fără să acoperiţi vasul. La final, scoateţi sosul din vas, îl puneţi într-o cratiţă, adăugaţi zahărul, apoi lasaţi-l pe foc timp de 5 minute. Ce rezultă, se pune peste carne şi se serveşte asezonat după gust.
Foto: delicesregime.com
Citeşte şi: Măcieşele, remedii şi beneficii
2 thoughts on “Pui cu bere”