Măcieşele, remedii şi beneficii

Măcieşele, remedii şi beneficii

Datorită prezenţei acidului elagic, licopenului şi fenolilor, măcieşele oferă numeroase beneficii şi vă îmbunătăţesc sănătatea în diverse moduri.

Previn cancerul si alte boli cronice

Conform studiilor, măcieşele reduc migrarea celulelor canceroase de sân. Extractul de măcieşe a împiedicat şi creşterea canceroasă în creier. De asemenea, au proprietăţi antiinflamatoare, care contribuie la prevenirea cancerului. Compuşii bioactivi precum fenolii, acidul ascorbic, beta-carotenul, taninurile şi pectinele – toate acestea contribuie la reducerea stresului oxidativ, care poate provoca boli cronice.

Reduc colesterolul

Aportul regulat de extract de măcieşe a fost legat de un nivel redus de colesterol. Persoanele care au consumat timp de 6 săptămâni ceai de măcieşe au inregistrat o scădere semnificativă a nivelului total de colesterol. Această scădere reduce riscul de boli de inimă.

Supliment de vitamina C

Sunt foarte bogate in vitamina C, iar unul dinte beneficiile vitaminei C este stimularea producţiei de colagen în organism. Colagenul este o proteină care formează ţesutul conjunctiv din organism. Vitamina C tratează inflamaţia şi îmbunătăţeşte imunitatea şi contribuie la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge. Vitamina C ajută corpul să absoarbă mai bine fierul.

Ajută la gestionarea diabetului

Anumite studii efectuate sugerează ca aportul regulat de măcieşe poate scădea nivelul de zahăr din sânge şi poate ţine diabetul sub control.

Benefice pentru inimă

Ȋntr-un studiu realizat de Departamentul de Ştiinţe Medicale Experimentale din Suedia, s-a constatat că aportul de pulbere de măcieşe reduce semnificativ riscul bolilor cardiovasculare.

Măcieşele tratează inflamaţia

Studiile afirmă că proprietăţile antiinflamatorii ale măcieşelor sunt atribuite seminţelor din interiorul fructelor şi nu cojii. Proprietăţile antiinflamatorii ajută, de asemenea, la prevenirea eroziunii cartilajelor.

Citeşte şi: 10 beneficii dacă urci pe munte

Reglează tensiunea arterială

Măcieşele pot scădea semnificativ nivelul tensiunii arteriale. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă luaţi medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

Uleiul de măcieşe combate daunele UV provocate de soare. Antioxidanţii din aceste fructe îmbunătăţesc textura şi tonul pielii şi ajută la tratarea pigmentării. Sursa: www.stylecraze.com

Foto: pixabay.com

2 thoughts on “Măcieşele, remedii şi beneficii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *