Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine
Iată paşii de urmat pentru a obţine papanaşi cu smântână delicioşi:
Ingrediente
600 g brânză de vaci, 250 g făină, 100 g zahăr tos, 3 ouă, 1 linguriţă praf de copt, 1 lingură extract de vanilie, smântână, dulceaţă de afine.
Mod de preparare
Se amestecă brânza cu zahărul tos şi praful de copt. Se adaugǎ ouăle şi extractul de vanilie, iar la sfârşit făina. Se amestecă bine până cănd se obţine un aluat care să nu fie prea lipicios. Acesta este unul dintre secretele bucătarilor care fac zi de zi papanaşi cu smântână.
Aluatul se taie în bucăţi aproximativ egale. Cu mâna dată prin făină se formează în număr egal discuri şi biluţe din aluat. Se pune într-o tigaie o cantitate generoasă de ulei. După ce s-a încins bine uleiul, se prăjesc papanaşii pe ambele părţi până se rumenesc.
La final, se asezonează cu smântână şi dulceaţă de afine.
Poftă bună!
Sursa fotot: https://www.flickr.com
Consultă şi reţeta: Spumă de căpșuni cu bezea elvețiană
One thought on “Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine”