Negresă de post

Negresă de post

Vă prezentăm o reţetă rapidă şi uşor de făcut: negresă de post. În cinci minute termini de preparare, iar peste alte 25 de minute poţi savura o prăjitură delicioasă fără ouă, unt sau margarină.

Ingrediente negresă de post:

280 g făină,  240 ml apă la temperatura camerei, 100 g de zahăr, 100 g cacao pudră, 70-80 ml ulei, 1 linguriță de sare, esență de vanilie după gust, 1/2 linguriță bicarbonate sau praf de copt. Se poate orna cu zahăr pudră, ciocolată sau fructe de sezon.

Mod de preparare:

Punem făina într-un vas încăpător, peste care se adaugă restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecăm foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până obţinem o compoziție uniformă.

Peste aceasta, turnăm apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecăm din nou ingredinetele cu un tel, până obținem un aluat destul de lichid, dar omogen.

Aluatul obţinut se toarnă în tavă şi se uniformizează cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.

Citeşte şi: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine

Punem la cuptor, la foc mediu spre mic, timp de 25-30 de minute. Facem proba beţişorului. Scoatem prăjitura din cuptor și o lasăm la răcit, o pudrăm cu zahăr şi o tăiem în porţii egale. Se ornează după preferinţă şi se poate adăuga alături o cupă de înghețată!

Foto: revistabranche.ro

2 thoughts on “Negresă de post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *