Vinete în bulion
Pentru a obţine vinete în bulion avem nevoie de:
3 kg de vinete, 1 kg de roşii, 1 ceapă, 1 ardei, 1 morcov, 5-6 căţei de usturoi, frunze de ţelină, sare.
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie felii, se sărează, se scurg şi apoi se prăjesc bine în ulei. Le punem în borcan, presărându-se cu felii de usturoi şi frunze de ţelină. Roşiile, ardeiul şi ceapa, se toacă mărunt, morcovul se rade şi se pun toate la fiert în jumătate de litru de apă. Ustoriul se taie felii.
Legumele fierte se strecoară, iar zeama se mai fierbe 10-15 minute. Aceasta se toarnă in borcan. Se adaugă ulei rămas de la prăjit şi se închid borcanele. Se pun într-o cratiţă cu apă şi se fierb o oră.
Sursa: Mâncăruri de post, Bucureşti, Editura Sophia, 2006
Foto: pixabay.com
Pentru perioada postului citeşte şi Borş de linte