Socul, aliatul ideal împotriva răcelilor

Socul, aliatul ideal împotriva răcelilor

Socul, utilizat ca infuzie sau ceai de plante, are tot ce avem nevoie pentru a combate infecțiile respiratorii de iarnă mici și mari. Cu toate acestea, consumul acestuia nu este recomandat copiilor sub 12 ani, femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care suferă de boala Parkinson sau prostată.

Coaja, florile și fructele de pădure sunt utilizate în mod tradițional în medicina pe bază de plante și fiecare parte a plantei poate integra o „farmacie de țară”. Cu toate acestea, nu toate au beneficiat de suficiente studii științifice și doar florile, precum umbrelele mari de culoare alb-fildeș, sunt recunoscute ca eficiente împotriva răcelilor de către Agenția Europeană pentru Medicamente.

Socul acționează împotriva răcelii și gripei

Florile de soc concentrează ingredientele active respiratorii: flavonoide antioxidante, triterpene puternic antiinflamatorii și mucilagii care îmbunătățesc fluiditatea și evacuarea secrețiilor din nas și bronhii. De asemenea, ajută la eliminarea mai bună a toxinelor și la scăderea febrei.

Cum se pregătește un ceai de plante eficient de soc?

Florile sunt culese în luna mai, apoi uscate la umbră. Când se îngălbenesc, atunci acesta este un semn că sunt gata de utilizare și de bună calitate. Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă prepararea lor ca ceai de plante la primele simptome ale unui nas înfundat sau curgător, strănut, ochi apoși…

Doza potrivită: 2 până la 5 grame de flori uscate pe ceașcă, care trebuie lăsate la infuzat timp de 10 minute, astfel încât să se extragă toate ingredientele active, o cană de trei ori pe zi. Putem, de asemenea, pentru o mai mare eficiență asupra bronhiilor aglomerate și iritate, să le asociem cu florile de nalbă, în ceaiul de plante expectorant.

Citește și: Cele mai bune surse de magneziu

Este socul periculos? Ce măsuri de precauție pentru utilizare?

Ca măsură de precauție, Agenția Europeană a Medicamentului nu recomandă utilizarea acestuia de către copii cu vârsta sub 12 ani, precum și de către femeile însărcinate sau care alăptează.

Pe de altă parte, socul este contraindicat persoanelor care suferă de boala Parkinson, lipsite de dopamină, un neurotransmițător pe care planta îl încetinește sau, în caz de diabet, planta putând modula nivelul de insulină și dezechilibra glicemia. Specialistul emite, de asemenea, o rezervare pentru persoanele cu un risc mai mare de cancer, de exemplu un fumător intens sau un bărbat cu un nivel mai ridicat decât cel normal de PSA – antigenul specific prostatei – și a cărui prostată este sub monitorizare, deoarece socul stimulează creșterea celulelor.

Sursa: santemagazine.fr

2 thoughts on “Socul, aliatul ideal împotriva răcelilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *