Ghidul Manifest pentru echilibru și frumusețe

Ghidul Manifest pentru echilibru și frumusețe

Manifest pentru echilibru și frumusețe” este un material construit în jurul celor mai importante informații legate de intervențiile de chirurgie estetică, concentrat asupra alegerii chirurgului estetician potrivit. Ghidul este un material aniversar prin care Omini Clinic Iași marchează 15 ani de la înființarea clinicii.

Măsura și echilibrul sunt elemente esențiale ale lucrului bine făcut. Acest principiu este prezent și în industria chirurgiei estetice, aceasta fiind un ajutor solid în procesul natural de îmbătrânire. Retuțul și prevenția sunt benefice în limitele decenței, iar scopul lor este să ne ajute să îmbătrânim frumos.

International Society of Aesthetic Plastic Surgery arată că, în ultimii ani, la nivel mondial, s-au efectuat peste 10,000,000 de intervenții de chirurgie estetică anual, cele mai solicitate fiind: augmentarea mamară, liposucția, blefaroplastia, abdominoplastia și rinoplastia. Motivele pentru care persoanele apelează la chirurgia estetică sunt numeroase, deopotrivă de natură estetică și medicală.


Procesul de informare cu privire la intervenția de chirurgie estetică

Datorită modificărilor permanente pe care le provoacă, decizia unei intervenții de chirurgie estetică trebuie luată temeinic. Astfel este recomandat un proces complex de documentare care să pregătească pacienta/pacientul pentru tot ceea ce reprezentă operația în sine, cât și perioada pre și post operatorie. Toate informațiile culese sunt clarificate ulterior în cadrul consultației pentru informare.

Alegerea chirurgului estetician potrivit, respectiv alegerea celei mai bune clinici, sunt decizii de luat la finalul procesului de informare, în baza tuturor datelor selectate. 3 dintre aspectele esențiale care stau la baza acestei decizii sunt: experiența medicului, reputația acestuia și compatibilitatea medic-pacient.

Fiecare intervenție de chirurgie estetică presupune un proces complex de informare și transformare, menit să îmbunătățească starea de sănătate și calitatea vieții pacientei/pacientului. Dacă vă doriți o schimbare de această natură, vă recomandăm să descărcați ghidul Omini Clinic pentru alegerea medicului potrivit în cazul unei intervenții de chirurgie estetică disponibil pe www.ominiclinic.ro/ghid.

Citește și: Cum să menții rezultatele tratamentelor injectabile?