Seleniul, 12 pledoarii pentru sănătate

Seleniul, 12 pledoarii pentru sănătate

Beneficiile pentru sănătate ale seleniului sunt încă studiate pe larg, dar anumite avantaje importante sunt deja bine cunoscute.

Potențial anticancerigen

Seleniul este bogat în antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii. Este o parte esențială a diferitelor procese celulare și aceasta include răspunsul organismului la activitatea cancerigenă. Un studiu publicat în Biology and Human Health a arătat că aportul normal al acestui mineral ar putea duce la scăderea formării celulelor canceroase, în special în ceea ce privește cancerele de prostată, colorectal și pulmonare.

Sporește imunitatea

Studiile au arătat că seleniul este important în stimularea anticorpilor, care sunt elemente ale sistemului imunitar care caută și distrug corpuri străine virale, bacteriene, fungice și protozoare care duc la boli și infecții. Se spune că ajută la stimularea acestor anticorpi, mai ales după ce ați primit vaccinarea pentru una dintre aceste boli, făcând corpul dumneavoastră rezistent și cu experiență în combaterea lor, astfel încât să rămâneți sănătos și protejat pe tot parcursul vieții.

Ameliorează inflamația

S-a demonstrat că seleniul reduce stresul oxidativ care apare adesea în jurul articulațiilor și oaselor, manifestându-se în diferite afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, guta, psoriazisul, lupusul, durerea asociată eczemei ​​și slăbiciunea. Prin reducerea inflamației la aceste articulații vitale ale corpului, puteți rămâne activ, sănătos și fără durere timp de mulți ani.

Ajută la îmbunătățirea sănătății tiroidei

Conform unui studiu din 2017, prezența seleniului pe gram de țesut în glanda tiroidă este mai mare în comparație cu toate organele din corp. Susține metabolismul hormonilor tiroidieni și, prin urmare, menținerea nivelurilor optime de seleniu poate ajuta la asigurarea unei bune funcționări a tiroidei și la prevenirea oricăror boli ale tiroidei.

Crește longevitatea

Alimentele bogate în seleniu ne pot ajuta să ducem o viață mai lungă și mai sănătoasă. Acest mineral este vital pentru bunăstare, deoarece joacă un rol în îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Ameliorează simptomele astmului

Un deficit de seleniu este considerat unul dintre motivele astmului, motiv pentru care suplimentarea poate fi utilizată ca remediu pentru ameliorarea acestei afecțiuni respiratorii.

Îmbunătățește fertilitatea

Seleniul este legat de promovarea motilității spermatozoizilor și de creșterea fluxului sanguin în organism. O cercetare din 2017 sugerează că ar putea juca un rol în îmbunătățirea sănătății spermei și a fertilității masculine.

Proprietăți antioxidante

S-a observat că potențialul antioxidant al seleniului este vital pentru protejarea sănătății generale, deoarece radicalii liberi din organism vă pot afecta în mai multe moduri. Radicalii liberi pot slăbi sau distruge celulele din fiecare sistem de organe, pot duce la boli de inimă, disfuncții renale, probleme digestive, sindrom metabolic, dezechilibru hormonal și îmbătrânire prematură. Proprietățile antioxidante ale seleniului s-ar putea dovedi benefice în protejarea împotriva stresului oxidativ și ar menține astfel de probleme de sănătate la distanță.

Îmbunătățește sănătatea mintală și starea de spirit

Declinul cognitiv a fost asociat cu activitatea radicalilor liberi în cortexul neuronal, distrugând căile și inhibând buna funcționare a impulsurilor nervoase. Conform studiilor, seleniul poate ajuta la prevenirea apariției bolii Alzheimer și la îmbunătățirea sănătății mintale și a dispoziției generale prin neutralizarea radicalilor liberi înainte ca aceștia să vă poată afecta.

Tratează boala Kashin-Beck

Boala Kashin-Beck este o afecțiune legată de inimă, care afectează o mare parte a populației, în special în cazul în care dieta obișnuită are un conținut scăzut de seleniu. Acesta este probabil cel mai grav și mai vizibil efect al unei deficiențe de seleniu. El se caracterizează prin moartea celulelor cartilaginoase și întârzierea creșterii, rezultând adesea osteoartrita la o vârstă fragedă.

Simptomele includ dureri articulare, rigiditate, lipsă de flexibilitate și o gamă mică de mișcare. Această deficiență nu este singura cauză a Kashin-Beck, dar este cu siguranță una dintre cauzele majore.

Citeşte şi: Vitamina D: acum este momentul pentru o cură anti-Covid

Îmbunătățește sănătatea inimii

Seleniul funcționează ca un diluant de sânge. Astfel, reduce șansele de formare a cheagurilor de sânge și se arată. De asemenea, reduce cantitatea de colesterol LDL care se acumulează sub formă de placă în artere și vasele de sânge. Această placă poate duce la ateroscleroză, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Deci, este un stimulent puternic pentru sănătatea inimii în general din mai multe motive.

Îngrijirea părului

Se crede că un conținut bun de seleniu poate reduce căderea părului și scalpul uscat excesiv care duce la mătreață. S-a dovedit că șamponul cu sulfură de seleniu este eficient în tratamentul mătreții moderate până la severe.

Sursa: organicfacts.net

One thought on “Seleniul, 12 pledoarii pentru sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *