Oboseală? 6 moduri alimentare ca să uiţi de ea

Oboseală? 6 moduri alimentare ca să uiţi de ea
oboseala

Este timpul să faci un bilanț al obiceiurilor tale alimentare și să alegi alimentele care vor șterge oboseala și te vor aduce într-o dispoziție bună.

  1. Alimente bogate în vitamina B12

Fie că preferați o fasole roșie și un chili de vită, o salată Caesar făcută cu salată și piept de pui sau somon la grătar cu o farfurie de broccoli: toate aceste feluri de mâncare au în comun faptul că sunt bogate în acid folic și vitamina B12 și alungă oboseala. Aceste două vitamine ajută la prevenirea tulburărilor de dispoziție și a sistemului nervos central.
Acidul folic se găsește în toate soiurile de fasole și legume verzi. Vitamina B12 se găsește în carne, păsări de curte, pește și produse lactate.

  1. Anti-oboseala: Fructe și legume după bunul plac

Fructele și legumele sunt pline de nutrienți și antioxidanți care vă stimulează sistemul imunitar și vă protejează sănătatea. Un studiu recent a arătat că consumul de fructe și legume cel puțin de două ori pe zi duce la o sănătate mai bună… și, prin urmare, într-o dispoziție mai bună!

  1. Alimente bogate în seleniu

Seleniul acționează ca un antioxidant asupra corpului tău. Antioxidanții contribuie la lupta împotriva stresului oxidativ, responsabil pentru depresia sezonieră. Un studiu a arătat că persoanele deprimate cărora li s-a completat seleniu și-au văzut amelioriată tulburarea depresivă. De aceea, se recomandă o doză zilnică de 55 micrograme pentru a avea o dispoziție bună.

Alimente bogate în seleniu: fasole și legume, carne slabă, lactate, nuci, alune și semințe (nuca de Brazilia rămâne campionul incontestabil cu 575 µg de seleniu la 30 de grame).

  1. Pește gras în fiecare săptămână

Multe studii recente au arătat că persoanele care mănâncă pește de mai multe ori pe săptămână suferă mai puțin de depresie decât altele, mai ales atunci când optează pentru pești grași (somon, păstrăv, sardine, macrou, ton). Acești pești sunt bogați în acizi grași Omega-3, care permit o bună fluiditate a membranelor neuronilor noștri. Pentru a promova producția de dopamină și serotonină, neurotransmițătorii care vă fac să nu simțiți oboseala, mănâncă cel puțin 400 g de pește gras pe săptămână.

Citeşte şi: Seleniul, 12 pledoarii pentru sănătate

  1. Vitamina D în fiecare zi

Nu degeaba soarele te face să ai o dispoziție mai bună! Ajută la sintetizarea și reglarea vitaminei D. Studii recente au arătat legătura dintre stările de oboseala și deficiența în vitamina D. Există puține alimente bogate în vitamina D, deci asigurați-vă că o includeți zilnic în meniurile dvs., nu uitați să ieșiți în aer de îndată ce există o rază de soare și, întrebați medicului dumneavoastră dacă vă poate da fiole de vitamina D în lunile de iarnă.

Veți găsi vitamina D în: pește gras, ficat de vită, gălbenușul de ou, brânză

  1. Iubeşte ciocolata neagră, uită de oboseală!

Cercetătorii au arătat că consumul zilnic al unei bare de ciocolată neagră scade cortizolul (hormonul stresului) după două săptămâni de consum. Ciocolata are, de asemenea, un efect dopant asupra endorfinelor: prin urmare, ne stimulează starea de spirit și aduce un sentiment de bunăstare.

Sursa: topsante.com / Foto: pixabay.com

One thought on “Oboseală? 6 moduri alimentare ca să uiţi de ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *