Raţă la cuptor
Pentru o raţă la cuptor delicioasă avem nevoie de:
o raţă de 2 kg, 2 mere, o portocală, o ceapă, miere de albine, 2 linguri de muştar, sos de soia, condimente diverse (sare, piper, cimbru, usturoi, salvie).
Să începem!
Se toacă ceapa şi se amestecă cu merele date prin răzătoare. Punem şi portocala tăiată cuburi, 3 linguri de miere, condimentele şi sosul de soia. Umplutura obţinută este introdusă în raţă şi se prinde pielea cu scobitori pentru a permite amestecului să rămână în interior. Se dă la cuptor pe un suport care să permită scurgerea grăsimii timp de 3-4 ore, la foc mic.
Din compoziţia de umplut rămasă se face un sos cu muştar, 2-3 linguri sos de soia şi miere de albine. Se unge cu acest sos de 5-6 ori în timpul coacerii.
Raţă la cuptor – o reţetă pe care o poţi savura caldă, abia scoasă din aragaz sau rece. Chiar şi la micul dejun… Poftă bună!
Sursa foto: https://www.thespruceeats.com
Îţi recomandăm şi: Hering cu chili şi muştar