Flavia și Ștefan Hreapcă, campionii României la haltere

Flavia și Ștefan Hreapcă, campionii României la haltere

Flavia și Ștefan Hreapcă sunt doi ieșeni deosebiți. Dăruirea lor pentru sport le-a adus constant medalii la campionatele naționale. Ei pot fi oricând un model pentru copiii de vârsta lor. Felicitări familiei și întregii echipe din spatele acestor performanțe remarcabile!

Vă invităm să-i descoperiți pe campionii Flavia și Ștefan Hreapcă în interviul următor:

1. Recent ați devenit, din nou, campioni naționali la haltere, la categoria voastră de vârstă. Cum se simte un campion național?

Flavia: Un campion se simte bine. Aproape oricine și-ar dori să ajungă un campion, iar atunci când ajungi, ai un sentiment plăcut.

Ștefan: Un campion se simte ca orice învingător, se simte… bine! Atunci când ajungi campion este cea mai mare satisfacție, știind că tu, dintre toți ceilalți participanți, ești cel mai bun.

2. Flavia ești pentru a treia oară campioană absolută, în cadrul categoriei 9-12 ani, iar tu, Ștefan ești la al doilea titlu, la categoria 13-15 ani. Care este secretul campionilor?

Flavia: Nu există niciun secret! Munca și talentul este baza unui campion.

Ștefan: Cum a spus și Flavia, nu este niciun secret. Pentru a ajunge campion este nevoie de talent însoțit de multă, multă, multă muncă!

3. Cum vă privesc colegii de clasă?

Flavia: Colegii mei mă văd ca pe un elev obișnuit. Singurul lucru pe care îl văd diferit la mine este că sunt mai puternică…

Ștefan: Colegii noștrii ne admiră și ne urează succes de fiecare dată când avem o competiție.

4. Dincolo de pasiunea pentru sport, ce profesie v-ar plăcea să urmați în viață?

Flavia: Eu aș vrea să fiu designer, pentru că îmi place foarte mult să desenez.

Ștefan: Deocamdată sunt indecis. Muzica mă pasionează, în special pianul, dar am și la școală câteva materii pe care le îndrăgesc, precum: geografia, limba și literatura română, istoria și fizica.

Te-ar putea interesa și: Foamea exagerată, cum să o controlăm și de ce pune stăpânire pe noi

5. Proveniți dintr-o familie de mari sportivi. Cred că sportul este viața voastră. Din păcate, mulți copii din generația voastră nu fac mișcare. Dacă ați fi pentru o zi antrenori, cum i-ați motiva să se apuce de sport?

Flavia: Dacă aș fi antrenor pentru o zi, i-aș motiva pe copii spunându-le  că dacă faci sport, poți ajunge la forma corpului dorită. E drept, necesită multă disciplină, voință și muncă!

Ștefan: În primul rând, le-aș explica beneficiile sportului și cum sportul te poate transforma dintr-un copil obez, cu probleme de postură, într-un copil cu un corp estetic și cu o greutate normoponderală. Le-aș mai explica și că sportul te disciplinează, făcându-te să înțelegi că nimic pe lumea asta nu se câștigă fără muncă și disciplină.

Interviu realizat de Ionuț Bădărău

Flavia și Ștefan sunt antrenați de tatăl lor, Gică Hreapcă. Acesta din urmă, poate fi contactat la centrul Oana Gold Gym.