Un antiviral nazal a blocat transmiterea SARS-CoV-2!

Un antiviral nazal a blocat transmiterea SARS-CoV-2!

Un antiviral nazal creat de cercetătorii de la Colegiul Medicilor și Chirurgilor de la Universitatea Columbia Vagelos a blocat transmiterea SARS-CoV-2 în dihori, sugerând că spray-ul nazal poate preveni infecția și la persoanele expuse noului coronavirus.

Compusul din spray – o lipopeptidă dezvoltată de Anne Moscona, MD și Matteo Porotto, Ph.D., profesori din Departamentul de Pediatrie și directori ai Centrului pentru Interacțiunea Gazdă-Patogen – este conceput pentru a preveni intrarea noului coronavirus.

Lipopeptida antivirală este ieftină de produs, are o durată lungă de valabilitate și nu necesită refrigerare. Aceste caracteristici îl fac să iasă în evidență de alte abordări antivirale în curs de dezvoltare, inclusiv anticorpi monoclonali. Noua lipopeptidă nazală ar putea fi ideală pentru stoparea răspândirii COVID în Statele Unite și la nivel global; Acest antiviral nazal estetransportabil și stabil ar putea fi esențial în special în populațiile rurale, cu venituri mici și greu accesibile.

Dihorii un model pentru bolile respiratorii

Dihorii sunt adesea utilizați în studiile bolilor respiratorii, deoarece plămânii acestor animale și ai oamenilor sunt similari. Dihorii sunt extrem de sensibili la infecția cu SARS-CoV-2, iar virusul se răspândește ușor de la dihor la dihor.

În acest studiu, 100% dintre dihorii netratați au fost infectați de cagemații lor care varsă virusul, aproximând o situație cum ar fi împărțirea unui pat sau condiții de viață apropiate pentru oameni.

Moscona și Porotto au creat anterior un antiviral nazal cu lipopeptide similare – mici proteine ​​unite la o moleculă de colesterol sau tocoferol – pentru a preveni infecția celulelor de către alți viruși, inclusiv rujeola, parainfluenza și virusurile Nipah. Acești compuși antivirali au fost dificili să aducă la studii umane, în mare parte deoarece infecțiile pe care le previn sunt cele mai răspândite sau grave în contextele cu venituri mici.

Citeşte şi: Eritemul pernio sau degerătura

Când SARS-CoV-2 a apărut la începutul acestui an, cercetătorii și-au adaptat desenele la noul coronavirus. „O lecție pe care dorim să o subliniem este importanța aplicării științei de bază pentru a dezvolta tratamente pentru viruși care afectează populațiile umane la nivel global”, spun Moscona și Porotto. „Fructele cercetărilor noastre anterioare au condus la aplicarea rapidă a metodelor la COVID-19.”

One thought on “Un antiviral nazal a blocat transmiterea SARS-CoV-2!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *