Reginetă de castane fără gluten

Pentru a prepara o reginetă de castane spectaculoasă avem nevoie de următoarele ingrediente (4 porții):
- 200 g făină de castane
- 100 g făină de porumb
- 2 linguri semințe de in
- 125 ml de apă
- 2 ceape roșii
- 1 buchet de spanac proaspăt
- 1 lingură de cânepă decojită
- Ulei de măsline extra virgin
- Sare
- Piper negru
Mod de preparare rigineta de castane:
Măcinați semințele de in foarte fin și înmuiați-le în apă caldă timp de 15 minute. Amestecați cele două tipuri de făină, adaugați o lingură de ulei, un praf de sare și inul. Frământați până obțineți o minge omogenă. Înfășurați-o înntr-o folie de plastic și lăsați-o să se odihnească o jumătate de oră.
Tăiați ceapa în fâșii și căleți-le în 3 linguri de ulei la foc foarte mic timp de 15 minute. Se adaugă frunzele de spanac și se sotează cu ceapa încă 5 minute.
Întindeți aluatul pe o suprafață făinoasă și tăiați fâșiile de 1cm cu un tăietor de paste pentru roți.
Fierbeți pastele in apa clocotita timp de 10 minute. Scurgeți-le și condimentați-le cu prăjiturile, semințele de cânepă și sarea și piperul negru. Gata! Regineta de castane poate fi servita!
Sursa: cuerpomente.com
Citește și: Cistita recurentă: cum să o tratezi în mod natural
One thought on “Reginetă de castane fără gluten”
Comments are closed.