Reginetă de castane fără gluten

Reginetă de castane fără gluten

Pentru a prepara o reginetă de castane spectaculoasă avem nevoie de următoarele ingrediente (4 porții):

  • 200 g făină de castane
  • 100 g făină de porumb
  • 2 linguri semințe de in
  • 125 ml de apă
  • 2 ceape roșii
  • 1 buchet de spanac proaspăt
  • 1 lingură de cânepă decojită
  • Ulei de măsline extra virgin
  • Sare
  • Piper negru

Mod de preparare rigineta de castane:

Măcinați semințele de in foarte fin și înmuiați-le în apă caldă timp de 15 minute. Amestecați cele două tipuri de făină, adaugați o lingură de ulei, un praf de sare și inul. Frământați până obțineți o minge omogenă. Înfășurați-o înntr-o folie de plastic și lăsați-o să se odihnească o jumătate de oră.

Tăiați ceapa în fâșii și căleți-le în 3 linguri de ulei la foc foarte mic timp de 15 minute. Se adaugă frunzele de spanac și se sotează cu ceapa încă 5 minute.

Întindeți aluatul pe o suprafață făinoasă și tăiați fâșiile de 1cm cu un tăietor de paste pentru roți.

Fierbeți pastele in apa clocotita timp de 10 minute. Scurgeți-le și condimentați-le cu prăjiturile, semințele de cânepă și sarea și piperul negru. Gata! Regineta de castane poate fi servita!

Sursa: cuerpomente.com

Citește și: Cistita recurentă: cum să o tratezi în mod natural

One thought on “Reginetă de castane fără gluten

Comments are closed.