Reginetă de castane fără gluten

Reginetă de castane fără gluten

Pentru a prepara o reginetă de castane spectaculoasă avem nevoie de următoarele ingrediente (4 porții):

  • 200 g făină de castane
  • 100 g făină de porumb
  • 2 linguri semințe de in
  • 125 ml de apă
  • 2 ceape roșii
  • 1 buchet de spanac proaspăt
  • 1 lingură de cânepă decojită
  • Ulei de măsline extra virgin
  • Sare
  • Piper negru

Mod de preparare rigineta de castane:

Măcinați semințele de in foarte fin și înmuiați-le în apă caldă timp de 15 minute. Amestecați cele două tipuri de făină, adaugați o lingură de ulei, un praf de sare și inul. Frământați până obțineți o minge omogenă. Înfășurați-o înntr-o folie de plastic și lăsați-o să se odihnească o jumătate de oră.

Tăiați ceapa în fâșii și căleți-le în 3 linguri de ulei la foc foarte mic timp de 15 minute. Se adaugă frunzele de spanac și se sotează cu ceapa încă 5 minute.

Întindeți aluatul pe o suprafață făinoasă și tăiați fâșiile de 1cm cu un tăietor de paste pentru roți.

Fierbeți pastele in apa clocotita timp de 10 minute. Scurgeți-le și condimentați-le cu prăjiturile, semințele de cânepă și sarea și piperul negru. Gata! Regineta de castane poate fi servita!

Sursa: cuerpomente.com

Citește și: Cistita recurentă: cum să o tratezi în mod natural

One thought on “Reginetă de castane fără gluten

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *