Cele mai bune surse de magneziu
Magneziul este un mineral care joacă un rol important în organism, participă la peste 300 de reacții metabolice! Dar unde îl găsim?
Sardine în ulei!
În 100 g de sardine în ulei găsim 467 mg de magneziu! Crude sau fierte, sardinele sunt o sursă excelentă de magneziu.
Fructe oleaginoase
Această familie de alimente se numără printre cele mai bune surse de magneziu:
• Nuci de Brazilia (367 mg la 100 g)
• Semințe de floarea-soarelui (364 mg la 100 g)
• Migdale (232 mg la 100 g)
• Nuci de caju (223 mg la 100 g)
• Arahide (193 mg la 100 g)
• Alune (173 mg la 100 g)
• Nuci (158 mg la 100 g)
Acestea pot fi savurate ca gustare, preparate în sosuri sau ca aperitiv. Ușor de utilizat și de depozitat sunt cei mai buni aliați pentru a vă acoperi nevoile zilnice!
Fructe de mare
Fructele de mare sunt excelente nutrițional vorbind și nu doar pentru omega-3 sau zinc.
Melcii de mare 144 mg, hamsii marinate 101 mg, stridii 98 mg, midii fierte 75 mg și scoici 62 mg!
Produse din cereale
Cerealele sunt surse bune de magneziu:
- Toate tărâțele (370 mg la 100 g)
- Hrișcă (231 mg la 100 g)
- Ovăz (177 mg la 100 g)
- Pâine integrală (167 mg la 100 g)
- Făină de ovăz (148 mg la 100 g)
- Orez brun (143 mg la 100 g)
- Secară (121 mg la 100 g)
Legume proaspete și uscate
Legumele verzi sunt în special cele care furnizează magneziu:
• Spanac fiert (53 mg la 100 g)
• Fasole mung fierte (60 mg la 100 g)
• Boabe albe fierte (60 mg la 100 g)
Fructe proaspete și uscate
Citește și: Ceapă pe picioare, 4 mari beneficii
Fructele uscate sunt surse excelente de magneziu:
• Banane uscate (108 mg la 100 g)
• Coacăze negre (105 mg la 100 g)
• Cactus (77 mg la 100 g)
• Smochin uscat (52 mg la 100 g)
• Banane (35 mg la 100 g)
Într-un muesli, după un antrenament, la sfârșitul unei cine sau în timpul unei plimbări în pădure, fructele uscate sunt partenerii ideali, ușor de transportat, depozitat și mâncat!
Sursa: lanutrition.fr
3 thoughts on “Cele mai bune surse de magneziu”