File de ton cu sos de susan și ghimbir
Ingrediente file de ton cu sos de susan și ghimbir:
200 g file de ton, 2 linguri ulei de susan, 75 g fasole verde, păstaie, ierburi aromatice, 2 linguri sos de soia, 1 lingură ulei de floarea soarelui, 1 lingură oteț de vin alb, 1⁄2 linguriță zahăr tos, 1 linguriță ghimbir proaspăt, ras, 1 linguriță ulei de susan.
Pasul 1
Unge tonul cu ulei. Asezonează bine. Încinge o tigaie la foc mediu-înalt. Gătește timp de 30 de secunde pe fiecare parte sau până când este gătit după bunul plac. Clătiți tonul sub jet de apă rece. Se usucă cu un prosop de hârtie. Se taie în felie subțire.
Pasul 2
Albește fasolea într-o cratiță cu apă clocotită ușor sărată timp de 1 minut. Scurge. Reîmprospătează sub jet de apă rece. Se usucă.
Pasul 3
Pentru dressing, combinați toate ingredientele într-un castron și amestecați pentru a se omogeniza. Asezonați în farfurie. Foto: picjumbo.com
Te-ar putea interesa și: Masa de seară