Ketchup de măceșe

Ketchup de măceșe

Măceșele sunt cunoscute pentru efectul lor de stimularea imunității, fiind ideale pentru sezonul rece!

După primul îngheț, acest fruct cu beneficii multiple este gata pentru recoltare. Așa că pentru a vă face plăcere, iată o idee de rețetă bazată pe fructe de măceș: ketchup de măceșe.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  •     200 g piure de măceșe
  •     40 g zahăr din trestie
  •     25 ml suc de mere
  •     50 ml de apă
  •     1 linguriță de paprika
  •     1 praf de curry
  •     3 până la 4 picături de ulei de ardei iute (opțional)
  •     1 praf de sare

Mod de preparare

  • Amestecați piureul de măceșe și zahărul din trestie într-o cratiță mică.
  • Aduceți încet la fierbere, amestecând constant, fierbeți timp de 3 până la 4 minute, până când preparatul devine mai închis.
  • Pe foc, adăugați restul ingredientelor. Gustați și ajustați condimentele dacă este necesar.

SFAT: Congelați acest ketchup în tăvi pentru cuburi de gheață, apoi lăsați-l să se dezghețe la temperatura camerei înainte de utilizare. Sursa: herbiolys.fr

Te-ar putea interesa și: Talpa gâștei, planta femeilor și a inimii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *