Artoterapia, terapia prin artă

Artoterapia, terapia prin artă

Artoterapia folosește activități artistice în scopuri terapeutice. Nu se limitează la numeroasele pagini de colorat anti-stres. Reunește toate artele: desen, pictură, sculptură, teatru, cântec, dans, scriere, muzică etc.

Artoterapia este posibilă la orice vârstă și este recomandată în special persoanelor cu dificultăți de exprimare, de înțelegere a emoțiilor sau de organizare a gândurilor. Această practică este indicată și persoanelor care suferă de tulburări mentale precum depresie, dependențe, stres, anxietate, anorexie, traume, autism.

Cum se desfășoară  sesiunile?

Rolul terapeutului este de a ghida și susține persoana în procesul său terapeutic. Mai presus de toate, oamenii trebuie să creeze legături, să fie liniștiți, ascultați și ascultați. Caută o relație de îngrijire.

Beneficiile artoterapiei sale sunt numeroase. Realizarea a ceva care face să te se simți bine, este foarte eliberatoare, spun terapeuții. Artoterapia promovează în primul rând expresia și introspecția prin creație. De asemenea, ajută la evidențierea răului pacienților prin practica lor artistică. Drept urmare, îmbunătățește încrederea și respectul de sine. Ajută la comunicarea și exprimarea emoțiilor.

Bineînțeles, poți lua acasă de colorat, desenat sau pictat pentru a te relaxa. Cu toate acestea, în afară de protocolul terapeutic, practica dumneavoastră va fi rapid limitată.

În această nouă perioadă de restricții, care nu este ușoară pentru nimeni, asigurați-vă că alocați timp pentru voi, pentru relaxare…

Sursa: topsante.com / Foto: pixabay.com

Citește și: Dispozitivele Lyapko și hipertensiunea