Merele verzi, 8 beneficii incredibile

Merele verzi, 8 beneficii incredibile

Merele verzi sunt preferatele multor oameni pentru gustul lor acru inconfundabil. Cu toate acestea, adevărul este că toată lumea ar trebui să profite de ele în dieta lor obișnuită din mai multe motive.

Știm că toate merele sunt sănătoase. Cu toate acestea, merele verzi ascund mici avantaje față de soiuri. Antioxidanții săi și, în special, acea atingere acidă, îl fac perfect pentru orice dietă menită să slăbească sau să regleze zahărul din sânge.

1. Promovează un tranzit intestinal bun

Fără suc de mere, fără gemuri. Cel mai bine este să consumi un măr verde cu tot și coaja acestuia. Doar așa vom profita de contribuția sa excelentă în fibre, ideală pentru a ne bucura de un bun tranzit intestinal.

Fibra, departe de a fi un nutrient, este un mediator indispensabil echilibrului și metabolismului nostru intern. La rândul nostru, ne confruntăm cu o componentă vegetală care conține polizaharide și lignină, vitală pentru menținerea corectă a microbiotei colonului.

2. Ajută metabolismul

Datorită mineralelor conținute de merele verzi, suntem capabili să începem metabolismul. Potasiul și manganul susțin acest proces benefic.

Amintiți-vă întotdeauna că sărind peste micul dejun vă încetiniți metabolismul. Pe de altă parte, dacă te obișnuiești să începi ziua cu puțină făină de ovăz combinată cu măr verde și o ceașcă de ceai alb, vei observa beneficiile.

La rândul lor, acestea optimizează sănătatea ficatului. Nu putem uita că un echilibru bun în sănătatea ficatului nostru afectează o mare parte a bunăstării noastre generale.

3. Merele verzi satisfac apetitul

Dacă vrei să slăbești într-un mod sănătos, începe să mănânci două mere verzi pe zi. Dacă, în plus, mențineți o dietă echilibrată, acest fruct vă poate ajuta să evitați gustările dintre mese. Luați o mușcătură bună dintr-un măr verde când simțiți poftă de delicatese sau când aveți nevoie de puțină energie suplimentară.

4. Surse de calciu și potasiu

Mărul verde este bogat în vitaminele A și E. De asemenea, acest fruct delicios conține cantități bune de calciu, bor și potasiu. Prin urmare, este bogat în antioxidanți, care sunt foarte importanți pentru a menține o sănătate bună, după cum arată diverse studii.

Calciul favorizează coagularea sângelui, participă și la absorbția vitaminei B12. În timp ce, la rândul său, potasiul participă la echilibrul osmotic și intervine în metabolismul carbohidraților.

Citește și: Helicobacter pylori

5. Promovează coagularea sângelui

O modalitate de a ne crește nivelul de vitamina K și, prin urmare, de a promova vindecarea rănilor noastre, este să mâncăm merele verzi în mod regulat.

Vitamina K acționează ca un compus anti-hemoragic și este foarte frecvent să suferim o deficiență a acestui nutrient atunci când trecem printr-o boală.

6. Previn diabetul

Merele verzi nu sunt potrivite doar pentru prevenirea diabetului, ci sunt, de asemenea, foarte recomandate pentru a completa dieta pacienților care deja suferă de acesta.

După cum știm deja, majoritatea fructelor sunt excluse din dietele diabeticilor din cauza fructozei. Cu toate acestea, mărul verde este o excepție. Cheia este să te bucuri de el brut, așa cum subliniază experții de la Medical News Today.

7. Împotriva îmbătrânirii premature

Dacă doriți să vă bucurați de o piele mai tânără, nu ezitați să beneficiați de merele verzi. Conținutul lor ridicat de antioxidanți promovează sănătatea pielii și a celulelor, în general. Acest lucru se traduce prin hidratare, elasticitate și prospețime.

8. Reduc inflamația

Coaja mărului verde conține enzime care ne ajută să protejăm așa-numitele celule T. Este un tip de limfocit care luptă împotriva inflamației. În plus, pectina ne oferă minerale și vitamine foarte adecvate pentru a menține o stare bună de sănătate, în general.

Pentru a obține toate beneficiile merelor verzi, este esențial să încercăm să le obținem din cultivarea ecologică, deoarece este bine să le consumăm cu tot cu coajă pentru a profita și de nutrienții din această parte.

Sursa: mejorconsalaud.com / Foto: pixabay.com

3 thoughts on “Merele verzi, 8 beneficii incredibile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *