Creveți în stil cajun
Pentru iubitorii de fructe de mare vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă:
Ingrediente:
- 500 g creveți decorticați
- 2 linguri de unt
- 1/4 cană de ceapă tăiată mărunt
- 2 căței de usturoi tocați
- 1 ardei gras tăiat cubulețe
- 1 tijă de țelină tăiată mărunt
- 400 g roșii tocate
- 1/4 cană de vin alb
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- sare și piper
Mod de preparare:
Pentru început topim untul într-o cratiță și călim ușor ceapa, usturoiul, ardeiul și țelina. Adăugăm roșiile, vinul, cimbrul, sare și piper după gust. Continuăm să fierbem la foc mic timp de 30 de minute, amestecând ușor, după care punem și creveții pentru încă 10 minute. Se pot servi cu paste.
Foto: pixabay.com
Citește și: Digestia, 6 alimente pentru îmbunătățirea ei