Digestia, 6 alimente pentru îmbunătățirea ei

Digestia, 6 alimente pentru îmbunătățirea ei

Digestia este esențială pentru sănătatea noastră, deoarece este responsabilă pentru absorbția nutrienților din alimentele pe care le consumăm. Deci, dacă doriți să vă îmbunătățiți digestia organismului, luați notă de aceste 6 alimente!

1. Bananele

Potrivit Fundației Spaniole pentru Nutriție, bananele au o cantitate mare de fibre care ar ajuta digestia. Din acest motiv, ar fi un aliment care ne-ar îmbunătăți flora intestinală.De asemenea, din același motiv, dacă suferim de constipație, bananele ar putea fi un fruct bun care să ne ajute să luptăm împotriva acesteia.

2. Merele

Merele sunt bogate în pectină, o moleculă care ar ajuta la combaterea atât a diareei, cât și a constipației, potrivit unor cercetări diferite. Chiar și oțetul de mere, unul dintre produsele extrase din acest fruct, ar avea un efect laxativ. De asemenea, așa cum se spune popular: „Un măr pe zi îl ține pe doctor departe”, dar consumul lor în fiecare zi poate deveni un pic plictisitor pentru unii oameni.

Din acest motiv, îi puteți bea sucul (este delicios!) Sau beți una sau două linguri de oțet de mere în jumătate de pahar de apă. Se recomandă consumul pe stomacul gol.

3. Fructele de pădure și digestia

Unele fructe de pădure, cum ar fi afinele, frăguțele și murele, sunt foarte bogate în antioxidanți, molecule care luptă împotriva radicalilor liberi ajutând la prevenirea îmbătrânirii premature și a apariției bolilor cronice. În plus, se crede că antioxidanții ajută la curățarea colonului. Pentru că au un gust atât de plăcut, aceste fructe delicioase pot fi consumate într-o varietate de moduri, cum ar fi sucurile și piureurile gustoase sau la micul dejun alături de iaurt sau cereale.

4. Morcovii

Un articol publicat în Food and Nutrition Sciences indică faptul că morcovii ar fi un detoxifiant natural, al cărui consum frecvent ar ajuta intestinul să funcționeze normal și corect. Ar trebui consumat de preferință crud, ras în salate, în sucuri și dacă preferați să îl consumați gătit, ar trebui să fie pe aburi, astfel încât să nu-și piardă proprietățile.

Te-ar putea interesa și: Rădăcina de brusture, beneficii

5. Ceapa

Ceapa, pe lângă utilizarea sa regulată ca remediu natural pentru reducerea nivelului de colesterol, ar putea ajuta la prevenirea unor boli grave. Cercetările de la Universitatea din Buffalo, de exemplu, au indicat că atât ceapa, cât și usturoiul pot reduce riscul de a dezvolta cancer de sân. Ar fi necesare mai multe studii. Datorită prezenței vitaminelor C și E, ar fi, de asemenea, un bun laxativ, deoarece ar ajuta la mobilitatea intestinelor, facilitând evacuarea normală și continuă.

6. Roșiile

Roșia este recomandată ca laxativ natural datorită conținutului său de fibre. Pe de altă parte, experții au investigat rolul licopenului, o substanță care conferă roșiilor culoarea roșiatică, în prevenirea cancerului. Deși ar fi necesare mai multe studii, unele articole indică faptul că această componentă ar avea un efect preventiv, cel puțin în ceea ce privește cancerul pulmonar.

Aceste sfaturi și vă pot ajuta să vă îmbunătățiți digestia. Dacă disconfortul digestiv continuă, ar trebui să mergeți la un specialist pentru a rezolva problema. Foto: Taryn Elliott (pexels.com)

Sursa: mejorconsalud.com

2 thoughts on “Digestia, 6 alimente pentru îmbunătățirea ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *