Creveți cu orzo la cuptor
Ingrediente:
500 g creveți mari curățați, 3 linguri de ulei de măsline, 1 bulb mare de fenicul, înjumătățit, curățat și tăiat subțire, 4 căței de usturoi, curățați și sfărâmați, 1⁄2 linguriță fulgi de ardei roșu zdrobit, 1⁄2 pachet de paste orzo, 1 roșie cherry, 1 ceașcă de măsline kalamata fără sâmburi, înjumătățită, 1⁄3 cană mărar tocat grosier, plus suplimentar pentru servire, 1 lămâie, 2⁄3 cana de vin alb sec, 2 căni supă de pasăre, 100 g de feta, sare și piper negru proaspăt măcinat.
Mod de preparare Creveți cu orzo la cuptor:
Preîncălziți cuptorul.
Uscați creveții cu șervețele de hârtie și condimentați cu sare și piper. Adăugați 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare. Când s-a încins uleiul adăugați creveții și rumeniții 2 minute pe fiecare parte. Adăugați 1 lingură suplimentară de ulei de măsline la jumătatea gătitului, dacă tigaia este uscată. Scoateți creveții pe o farfurie.
Reduceți flacăra la mediu și adăugați 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați feniculul, usturoiul, fulgii de ardei. Condimentați cu sare și piper și se fierbeți până se înmoaie și se înroșesc, aproximativ 4 minute. Adăugați orzo, roșii cherry, măsline, mărar și suc de lămâie. Se amestecă și se adaugă vin alb și se lasă timp de 30 de secunde. Adăugați bulion de pui, amestecați pentru a combina și readuceți creveții în tigaie. Se transferă la cuptor. Coaceți 4 minute, amestecați ușor și continuați să coaceți până când orzo este gătit, încă aproximativ 4 minute.
Serviți imediat, stropit cu ulei de măsline și acoperit cu mărar suplimentar, felii de lămâie și feta.
Sursa foto: food.com
Citește și: Spirulina, 5 precauții și contraindicații
One thought on “Creveți cu orzo la cuptor”