Ce este castravetele amar?

Ce este castravetele amar?

Castravetele amar exercită o activitate antiinflamatorie, antioxidantă, antidiabetică și imunomodulatoare. Deși sunt necesare și mai multe studii, constatările inițiale cu privire la efectele sale asupra sănătății sunt promițătoare. Să aruncăm o privire mai atentă la beneficiile sale.

Toate părțile de la castravetele amar, inclusiv fructele sale, sunt consumate. În bucătăria indiană și altele asiatice este folosit ca o legume într-o altă varietate de feluri de mâncare. Acesta oferă un gust ușor amar. În plus, este foarte versatil, deoarece poate fi prăjit, făcut pe aburi sau copt.

Ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge

Castravetele amar nu este un tratament de primă alegere atunci când vine vorba de combaterea diabetului zaharat. În ciuda acestui fapt, au fost făcute constatări importante cu privire la efectele consumului în controlul nivelului ridicat de glucoză.

Potrivit unei publicații în Curent Diabet Reviews, se pare că acest ingredient îmbunătățește modul în care organismul foloseste glucoza în țesuturi. În plus, promovează secreția de insulină, un hormon care reglează nivelul glucozei din sânge.

Echilibrează nivelul de colesterol

Studiile pe animale publicate în Nigerian Quarterly Journal of Hospital Medicine arată că extractul de castravete amar poate reduce semnificativ nivelul ridicat de colesterol din sânge, comparativ cu placebo.

La rândul său, un studiu publicat în Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences a concluzionat că administrarea acestui supliment poate reduce colesterolul total, colesterolul rău (LDL) și nivelul de trigliceride. Fructul pare promițător când vine vorba de a avea grijă de inimă.

Ajută la pierderea în greutate

Când vine vorba de pierderea în greutate, este esențial să rețineți că nu există nici o formulă miracol pentru a realiza acest lucru. Nici castravetele amar, nici alte suplimente nu vă pot provoca pierderea de kilograme peste noapte. Este esențial să se elaboreze un plan în funcție de nevoile individuale, de medici și nutriționiști.

Castravetele amar pare a fi un adjuvant în acest proces. Aportul său caloric scăzut, împreună cu contribuția sa de fibre și antioxidanți îl face o opțiune bună pentru a sprijini dieta. Un studiu publicat în Nutrition Journal a stabilit că extractele din acest aliment ajută la îmbunătățirea sindromului metabolic.

Are activitate anticancer

Compoziția sa nutrițională a fost legată pozitiv de reducerea riscului la unele tipuri de cancer. Un studiu de publicat în Evidence-Based Complementare și alternative a stabilit că extracte din acest aliment ar putea distruge celulele canceroase din stomac, colon, gât și plămâni.

Cu toate acestea, nu se cunoaște încă dacă aceste efecte apar, de asemenea, la pacienții cu cancer. Ar trebui să se considere că aceste studii au utilizat cantități specifice de castravete amar în celule de laborator individuale și, prin urmare, nu există certitudinea acelorași efecte la om, în condiții vii. Nu este încă considerat un tratament pentru această boală.

Citește și: Creveți cu orzo la cuptor

Utilizați castravetele amar cu prudență

Se vorbește mult despre beneficiile lui. Chiar și o mare varietate de suplimente derivate din această plantă au fost dezvoltate.

Planta, la fel ca extractele sale, nu ar trebui să fie un tratament de primă linie atunci când se abordează boli. De fapt, înainte de a ingera ca un supliment este necesar să se consulte medicul.

Sursa: mejorconsalud.as.com

One thought on “Ce este castravetele amar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *