Socca la cuptor

Socca la cuptor

Ingrediente socca la cuptor:

250 g de făină de năut, 500 ml de apă, 3-4 linguri de ulei de măsline şi 3 linguri de ulei pentru blat, sare, piper negru.

Mod de preparare socca la cuptor:

Se încălzeşte cuptorul la temperature maximă. Se amestecă făina cu puţină sare şi 3-4 linguri de ulei de măsline. Se adaugă apa câte puţin ca să nu se formeze cocoloaşe. Se poate folosi blenderul pentru o mai bună omogenizare. Ungem o tavă cu ulei şi turnăm aluatul astfel încât, grosimea lui să nu depăşească 3-4 milimetri. Punem tava în partea de sus a cuptorului pentru 3 minute. Apoi, pornim grătarul şi coacem suplimentar 5-6 minute. Culoarea trebuie să devină maro-auriu. Se scoate din cuptor, se taie pătrăţele şi se presară puţin piper negru. Se poate servi cu o salată de roşii, brânză, pătrunjel şi busuioc. Poftă bună!

Descoperă mai multe reţete pe: https://www.facebook.com/groups/1028128950649900/

Citeşte şi: Spaghetti bolognese

One thought on “Socca la cuptor

Comments are closed.