Tartă de mere cu caramel
Ingrediente tartă de mere cu caramel
Pentru blat: 150 g făină, 200 g unt, 1 lingură zahăr, 1 lingură cacao, 5-6 linguri apă rece, un praf sare
Pentru umplutură: 7 mere, 1/4 linguriţă scorţişoară, 1lingură zahăr, 1 lingură amidon
Pentru caramel: 80 g unt, 150 g zahăr brun, 60 ml smântână pentru frişcă
Mod de preparare tartă de mere cu caramel:
1. Combină făina cu sarea, cacaua, zahărul, apoi încorporează untul (cât mai rece) cu furculiţa până ce obţii o compoziţie granulată. Adaugă treptat câte o lingură de apă cât mai rece, până când aluatul se grupează uşor când îl strângi în palme. Dă-i o formă rotunjită aluatului şi pune-l la frigider cât prepari umplutura.
2. Curăţă merele de coajă şi cotoare, apoi taie-le cubuleţe. Combină-le cu scorţişoara, amidonul şi zahărul (după gust, dar ţine cont şi de caramel). Întinde aluatul într-o foaie rotundă, care să depăşească diametrul tăvii de tartă. Mută aluatul în tavă şi înţeapă-l cu furculiţa pe toată suprafaţa. Dă-l apoi la cuptor pentru 10-12 minute la foc mediu.
3. Peste blatul parţial copt, aşează amestecul de mere şi dă tava din nou la cuptor până când tarta se rumeneşte.
4. Pune untul cu zahărul brun într-o crăticioară la foc mediu şi amestecă continuu. Când caramelul începe să fiarbă, lasă focul mic. Imediat ce caramelul începe să se umfle şi capătă o culoare arămie, toarnă smântâna pentru frişcă încet, amestecând constant. Lasă caramelul să mai dea în clocot o dată, după ce ai adăugat smântâna.
Toarnă sosul caramel peste tartă, las-o să se răcească. Acum tarta de mere este gata. Serveşte-o!
Sursa: retetepractice.ro
Citeşte şi: Negresă de post
2 thoughts on “Tartă de mere cu caramel”
Comments are closed.