Dovlecei gratinaţi cu caş
Ingrediente:
2 dovlecei mici, o ceapă verde, 120 gr caş, 150 gr caşcaval, 1/2 legatură mărar verde, 3 ouă, sare, piper, câteva felii de kapia, rozmarin uscat
Mod de preparare:
Spălăm dovleceii şi îi tăiem cuburi potrivite. Îi punem într-o sită, îi presărăm cu sare şi îi lăsăm la scurs circa 30 de minute, apoi îi ştergem cu un şerveţel de bucătărie. Ceapa verde o tăiem rondele. Caşul îl tăiem în bucăţi mici, iar caşcavalul îl dăm pe răzătoarea mică. Mărarul verde îl spălăm, îndepărtăm cozile şi îl tocăm mărunt.
Într-un bol punem dovlecelul, caşul, ceapa verde şi le amestecăm. Adăugăm cam jumătate din cantitatea de caşcaval, mărarul tocat, sare şi piper. Batem spumă ouale, le turnăm deasupra şi amestecăm întreaga compoziţie.
Ungem un vas de ceramică cu ulei, turnăm compoziţia. Presărăm restul de caşcaval ras deasupra, puţin rozmarin şi aşezăm câteva felii de kapia.
Incingem cuptorul, introducem vasul şi lăsăm până dovleceii prind o crustă aurie deasupra. Poftă bună!
Sursa: gustos.ro
Citeşte şi: Dovlecei umpluţi cu cârnaţi
One thought on “Dovlecei gratinaţi cu caş”