Dovlecei umpluţi cu cârnaţi

Dovlecei umpluţi cu cârnaţi

Vara este sezonul legumelor şi fructelor. Astfel, avem la dispoziţie o multitudine de soluţii pentru a încerca reţete noi, colorate şi apetisante. Este şi cazul reţetei de mai jos: Dovlecei umpluţi cu cârnaţi

Ingrediente: 2 dovlecei, 400 de grame de roşii decojite, 200 g de carne tocată de vită, 2 linguri de caşcaval ras, 1 morcov, busuioc, 100 g de cârnaţi de casă, sare, piper. Se pot folosi şi ardei graşi.

Dovlecei umpluţi cu cârnaţi. Mod de preparare:

Tăiem roşiile în bucăţi mici şi le punem într-o tigaie cu puţină apă la foc mic. Adăugăm morcovul ras, busuiocul, puţin piper şi sare după gust. După ce au fiert (30-40 minute), le amestecăm.

Călim puţin carnea tocată la foc mare şi o adăugăm în sosul de roşii.

Spălăm dovleceii şi îi tăiem pe jumătate (nu îi curăţăm de coajă). Scobim puţin partea din mijloc.

Într-un vas de copt punem puţin sos de roşii, pe urmă dovleceii pe care îi umplem cu sos de roşii amestecat cu carne tocată. Ornăm cu câteva felii de cârnaţ şi introducem la cuptor pentru o oră, la 170 de grade. Pe final, gratinăm cu puţin caşcaval. Dacă sosul din tavă scade, adăugăm apă ca să nu se ardă dovleceii. Pe lângă dovlecei umpluţi cu cârnaţi, putem pune şi ardei gras umplut la fel. Poftă bună!

Sursa: delicesregime.com

Citeşte şi: Dovlecei gratinaţi cu caş

2 thoughts on “Dovlecei umpluţi cu cârnaţi

Comments are closed.