Brioşe cu dovleac
Ingrediente Brioşe cu dovleac:
200 g faină, 200 g dovleac crud, 150 g zahăr, 100 g unt, 2 ouă, 150 g iaurt, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriţă scorţişoară, 1 praf de sare
Preparare:
* Încingem cuptorul la 175 grade C, curăţăm dovleacul, îl dăm pe răzătoarea mare şi îl amestecăm cu 100 g de zahǎr.
* Îl punem pe foc şi îl călim până tot sucul lǎsat scade şi obţinem consistenţa unui gem; peste el adǎugǎm scorţişoara şi zahǎrul vanilat, amestecǎm şi îl lăsăm la răcit.
* Într-un castron batem spumǎ untul la temperatura camerei cu restul de zahǎr pânǎ obţinem o cremǎ pufoasǎ, dupǎ care adaugǎm pe rând ouǎle.
* Adǎugǎm fǎina amestecatǎ cu sarea şi praful de copt, apoi dovleacul pregǎtit înainte; amestecǎm bine pânǎ încorporăm uşor iaurtul.
* Obţinem un aluat ca o cremă consistentă, cu o culoare deosebită. Punem hârtiuţe speciale pentru copt în tava de brioşe şi le umplem trei sferturi cu compoziţia obtinuţă.
* Le dǎm la cuptor pentru 20-25 de minute, în funcţie de puterea cuptorului, după ce sunt gata, le lăsăm să se răcească complet.
Vă invităm să descoperiţi grupul nostru culinar de pe facebook: Branché Culinar
https://www.facebook.com/groups/1028128950649900/
Citeşte şi: Crème Brûlée