Crème Brûlée

Crème Brûlée

Ingrediente crème brûlée:

2 căni de smântână dulce, 8 gălbenuşuri, 1/3 cană de zahăr, 1 lingură de esenţă de vanilie, 2 linguriţe de zahăr pentru crusta de caramel.

Mod de preparare:
Pentru a obţine crème brûlée vom proceda astfel:

Preîncălziţi cuptorul la 160 grade. Într-o cratiţă aflată la foc mediu se amestecă 4-5 minute zahărul cu smântâna, pâna când aceasta începe să făcă bule. Într-un castron se bat cele 8 gălbenuşuri de ou cu vanilia, până ce conţinutul se omogenizează şi are culoarea galben deschis. Crema fierbinte de smântână se toarnă treptat peste gălbenuşuri, amestecând permanent.

Compoziţia se toarnă în 8 castroane, boluri, “ramekin”-uri. Acestea se aşează într-o tavă care se umple cu apă caldă până când nivelul apei ajunge la jumătatea castroanelor. Se dă la cuptor timp de 40-45 minute. Se scot din cuptor şi se lasă la răcit. După ce s-au răcit, cele 8 boluri se scot din tavă şi se lasă în frigider pe parcursul unei nopţi.

Înainte de servire se presară zahărul rămas (2 linguriţe) peste bolurile cu cremă şi se “arde” cu ajutorul aparatului de caramelizat. Puteţi obţine crusta de caramel la crème brûlée şi cu ajutorul cuptorului, aşezând bolurile sub grill, astfel încât focul să vină din partea superioară a cuptorului.

Sursa foto: Rita E by pixabay.com

Citeşte şi: Negresă de post

2 thoughts on “Crème Brûlée

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *