Moringa, copacul vieții
Viitorul, ce aventură!
Este posibil să enumerăm toate virtuțile moringa? Se pare că cercetările fitoterapeutice nu au dezvăluit încă toate secretele.
Utilizările tradiționale arată, de exemplu, că seva sa are proprietăți antiseptice în uz extern; că scoarța sa, fiartă, ar fi utilă împotriva pietrelor urinare; că rădăcina sa, în infuzie sau cataplasmă, ar lupta împotriva malariei, astmului sau durerilor articulare. În ceea ce privește frunzele, acestea sunt, de asemenea, utilizate în mod tradițional pentru proprietățile lor antitumorale… Și asta, fără ca moringa să arate vreo contraindicație până în prezent…
Una dintre cele mai uimitoare caracteristici ale moringa pare însă a fi proprietatea depoluantă a semințelor sale.
Prin urmare, ar fi suficient să turnați semințe de moringa în apa murdară pentru ca acestea să absoarbă, prin floculare, PCB-urile, molecule la fel de toxice pe cât sunt greu de eradicat din corp. Aceste semințe ar avea același efect asupra metalelor grele și pesticidelor.
Frunzele de moringa sunt hipoglicemiante
Frunzele de moringa sunt utilizate în mod tradițional în tratamentul diabetului de tip 2. Cu toate acestea, cercetătorii au arătat că, luate ca infuzie, au de fapt proprietăți hipoglicemiante la șobolani și oameni. Această activitate este atribuită compușilor fenolici conținuți în plantă (flavonoide, acizi fenolici și taninuri). În cadrul studiului, cercetătorii au scufundat frunze de moringa uscate timp de 35 de minute în apă fierbinte. Efectul este apoi rapid, manifestându-se după o jumătate de oră. A se lua de preferință la sfârșitul mesei. (Foto: pixabay.com)
Sursa: www.plantes-et-sante.fr
One thought on “Moringa, copacul vieții”