3 exerciții pentru a scăpa de stresul dimineții

3 exerciții pentru a scăpa de stresul dimineții

Stresul dimineții: tulburări de somn, anxietate datorată anticipării zilei viitoare, griji familiale etc. vă pot confrunta cu o anxietate puternică de dimineață. În orice caz, indiferent de cauză, exercițiile de relaxare vă pot diminua efectele stresului.

Top Santé a selectat pentru tine 3 practici de mai puțin de 5 minute pentru a  le efectua imediat ce te trezești.

EXERCIȚIUL CU BALOANE

Exercițiul cu balonul se practică 1 minut, de îndată ce deschizi ochii dimineața. Așezat pe un scaun, aveți grijă să nu vă încrucișați picioarele. Picioarele tale sunt ancorate de pământ, cu spatele drept.

  • Închideți ochii, apoi inspirați profund. Blochează aerul care intră în plămâni. Pune-ți mâinile pe piept și lasă-ți imaginația să fugă. Vizualizați-vă plămânii ca un balon viu colorat.
  • Expirați încet și profund. În acest moment, imaginați-vă mental balonul dezumflându-se încetul cu încetul. La inspirație, imaginați-vă că se extinde din nou.
  • Umflați și dezumflați acest balon de mai multe ori. Scopul rămâne să vă concentrați asupra diferitelor senzații corporale, până când ajungeți la o stare de relaxare. De îndată ce mintea ta se lasă preluată de gânduri sau amintiri trecătoare, redirecționează-ți ușor atenția către minge.

De-a lungul sesiunilor și în timp, puteți extinde acest exercițiu pentru a-l practica timp de 5 sau 10 minute.

EXERCIȚIUL CU NORII

Pentru a fi efectuat 5 minute în fiecare dimineață, practica acestui exercițiu poate fi potrivită și pentru persoanele afectate de stres cronic.

  • Culcați-vă confortabil și concentrați-vă atenția pe tavan. Imaginați-vă un cer albastru prevăzut cu câțiva nori.
  • Acum, consideră că o grijă rămâne ca un nor. De la distanță, arată dens, cu o formă bine definită. Cu toate acestea, la o examinare mai atentă, puteți vedea că este de fapt doar o masă de vapori.
  • Acum vizualizați acești nori îndepărtându-se încet. Când au dispărut complet, rămâne doar albastrul cerului însorit și pur.
  • Respirați adânc câteva clipe: inspirați prin nas și expirați prin gură. Vă puteți redeschide ușor ochii.

EXERCITIUL DE SCRIERE POZITIVĂ

În fiecare dimineață, la câteva minute după micul dejun, faceți-vă timp pentru a privi pe fereastră sau pentru a găsi un loc frumos în exterior. Folosind un caiet și un pix, faceți exercițiul de gândire pozitivă.

Notați orice gânduri sau idei negative care vă trec prin minte mai întâi. Așezați-le pe hârtie, așa le lăsați mai degrabă în caiet decât în ​​cap înainte de a începe ziua. Scrie-ți fluxul de gânduri fără să te reții. Scopul rămâne să vă evacuați emoțiile.

Al doilea pas este să scrieți afirmații pozitive care vă vor însoți pe tot parcursul zilei. Aceste afirmații pot întruchipa obiective, dorințe sau intenții scrise la timpul prezent și la prima persoană. Când practicați acest exercițiu de mai multe ori, veți constata că încrederea în sine are prioritate asupra îndoielilor voastre.

În cele din urmă, luați câteva minute pentru a nota articolele, persoanele sau momentele zilei din ziua precedentă pentru care vă simțiți recunoscători. Este vorba despre înțelegerea a ceea ce îți oferă recunoștință și evidențierea a ceea ce îți dă plăcere.

La începutul serii, vă puteți reciti gândurile de dimineață pentru a arunca o privire detaliată asupra zilei dvs., astfel încât să puteți obține cele mai pozitive rezultate din ea. (Foto: pixabay.com)

Citește și: Cătina, leacul minune pentru o imunitate de fier

One thought on “3 exerciții pentru a scăpa de stresul dimineții

Comments are closed.