Acidul carnosic din rozmarin blochează COVID-19

Acidul carnosic din rozmarin blochează COVID-19

Acidul carnosic din cunoscutul ingredient culinar ar putea fi o armă în două direcții împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 care cauzează COVID-19.

Oamenii de știință de la Scripps Research, în experimentele descrise într-o lucrare publicată recent în revista Antioxidants, au descoperit că acidul carnosic poate bloca interacțiunea dintre proteina exterioară „spike” SARS-CoV-2 și proteina receptorului, ACE2, pe care virusul le folosește pentru a pătrunde în celule.

Echipa a prezentat, de asemenea, dovezi și a revizuit dovezile din studiile anterioare, că acidul carnosic are un efect separat în inhibarea unei căi inflamatorii puternice – o cale care este activă în COVID-19 sever, precum și în alte boli, inclusiv Alzheimer.

„Credem că acidul carnosic, sau un derivat optimizat, merită investigat ca un tratament potențial ieftin, sigur și eficient pentru COVID-19 și pentru alte tulburări legate de inflamație”, spune autorul principal al studiului Stuart Lipton, co-director fondator al Centrului de Neurodegeneration New Medicines de la Scripps Research.

Te-ar putea interesa și: Osteoartrita, stopată cu un gel polimeric

Cercetătorii au descris studiile lor ulterioare cu privire la acest efect antiinflamator asupra celulelor imune care provoacă inflamația în COVID-19 și Alzheimer. Au analizat, de asemenea, dovezile din studiile altor investigatori care indică faptul că acidul carnosic inhibă inflamația în alte modele de boală. Ei au propus că acest efect ar putea fi benefic împotriva inflamației observate în COVID-19 și, în unele cazuri, a sindromului post-COVID cunoscut sub numele de COVID lung, ale cărui simptome raportate includ dificultăți cognitive adesea descrise ca „ceață a creierului”.

În plus, oamenii de știință au descris un experiment de blocare a infecției cu COVID-19. Folosind un test standard de infectare, au arătat că acidul carnosic poate bloca direct capacitatea SARS-CoV-2 de a infecta celulele, cu activitate de blocare a infecției din ce în ce mai mare la doze mai mari.

În această formă activă, sugerează ei, compusul modifică receptorul ACE2 pentru SARS-CoV-2 – făcând receptorul inexpugnabil pentru virus și blocând astfel infecția.

Lipton și colegii săi lucrează acum cu chimiștii de la Scripps Research pentru a sintetiza și a testa derivați mai puternici ai acidului carnosic, cu caracteristici îmbunătățite ale medicamentului, pentru utilizare potențială în tulburările legate de inflamație. Sursa: medicalxpert.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *