SARS-CoV-2 este mai puțin infecțios în 5 minute de la expunerea la aer

SARS-CoV-2 este mai puțin infecțios în 5 minute de la expunerea la aer

Într-un studiu care nu a fost încă revizuit sau acceptat pentru publicare, cercetătorii de la Universitatea Bristol din Marea Britanie au găsit dovezi care sugerează că virusul SARS-CoV-2 devine mai puțin infecțios în cinci minute de la expunerea la aer.

Echipa a publicat o lucrare pe serverul de pre-print MedRxiv, care descrie teste menite să simuleze comportamentul virusului după ce acesta este transmis în aer de către o persoană infectată.

De când a început pandemia, oficialii din domeniul sănătății le-au cerut oamenilor din întreaga lume să poarte o mască. Scopul principal al unor astfel de măști pentru lucrătorii care nu sunt din domeniul sănătății este de a încetini viteza cu care virusul SARS-CoV-2 este transmis în aer pe măsură ce o persoană expiră, strănută sau tusește.

Se crede că purtarea unei măști ajută la protejarea celor din jurul unei persoane infectate

În acest nou efort, cercetătorii au găsit dovezi care sugerează că virusul, odată transmis în aer, are doar cinci minute până când începe să-și piardă capacitatea de a infecta alți oameni.

Dacă descoperirea se dovedește a fi corectă, purtarea unei măști devine și mai importantă. Împiedicarea virusului SARS-CoV-2 să traverseze un spațiu deschis atunci când are doar cinci minute pentru a infecta pe cineva i-ar reduce drastic transmisibilitatea.

Cercetătorii au ales o metodă de simulare care nu a fost folosită de alți cercetători – în loc să folosească tobe Goldberg, au creat un aparat care generează și levita viruși între inelele electrice. Probele de virus sunt astfel ținute într-o stare în care infectiositatea lor ar putea fi măsurată.

Aceștia au descoperit că transmisibilitatea sa a început să scadă în cinci minute de la expunerea la aer. O privire mai atentă a arătat că acest lucru se datorează faptului că începe să se usuce și suferă o lipsă de dioxid de carbon. După 20 de minute, transmisibilitatea virusului a fost redusă cu 90 la sută. De asemenea, au descoperit că mai mult aer umed a încetinit pierderea transmisibilității și că temperatura nu a avut niciun impact.

În acest moment, nu este încă clar cât de bine se potrivește metoda cu condițiile dintr-un mediu natural. De asemenea, noua metodă nu ține cont de ventilație, dimensiunea încăperii sau încărcătura virală a persoanei infectate. Și, în sfârșit, încă nu se știe ce nivel de transmisibilitate trebuie să aibă virusul pentru a infecta oamenii. (Sursa: medicalxpress.com)

Te-ar putea interesa și: Dischinezia biliară, tratamente naturiste

One thought on “SARS-CoV-2 este mai puțin infecțios în 5 minute de la expunerea la aer

Comments are closed.