Ciupercile, iată 3 motive pentru le introduce în meniu

Ciupercile, iată 3 motive pentru le introduce în meniu

Dacă ciupercile cultivate se găsesc pe tarabe tot anul, toamna, sezonul umed, este perioada lor prin excelenţă. Iată câteva informaţii pentru a vă bucura de toate ciupercile preferate, bogate în nutrienți, dar cu un conținut scăzut de calorii.

Bogate în fier, minerale și vitamine B

Singura plantă care produce vitamina D, ciupercile conțin, de asemenea, o doză mare de proteine, precum vitaminele B2, B3 și B5. Datorită acestor nutrienți, corpurile noastre luptă împotriva depresiei de iarnă, oasele se întăresc, sistemul imunitar este stimulat, iar pielea se menţine sănătoasă. Printre lista nutrienților din ciuperci se numără fierul, zincul, cuprul și seleniul. Suficient pentru a ne face să dorim să pregătim o tigaie bună pentru cină!

Ciupercile sunt aliați pentru slăbit

Ciupercile sunt alimente cu conținut scăzut de carbohidrați, care sunt practic lipsite de grăsimi. Compuse din 80% sau 90% apă, conțin foarte puține calorii (30 de calorii la 100 g în medie). Datorită cantității lor bune de fibre, ele contribuie la senzația de sațietate, limitând astfel pofta de gustare.

Un alt avantaj: ciupercile stimulează metabolismul. Vitaminele ajută astfel la transformarea alimentelor în energie pentru organism și la arderea mai bună a grăsimilor și a proteinelor. Gătite în salate, supe sau sotate într-o tigaie, se adaptează la toate dorințele noastre culinare și ne ajută să ne menținem în formă.

Alimente bune pentru sistemul imunitar

Unele lucrări au arătat că ciuperca albă stimulează răspunsul imun prin creșterea producției de proteine ​​antivirale capabile să protejeze și să repare țesuturile corpului. Nimic mai bun pentru a lupta împotriva virușilor și pentru a evita bolile legate de schimbarea anotimpurilor.

Consumul de ciuperci ar proteja, de asemenea, împotriva cancerului vezicii urinare, în special la femei, și ar ajuta la combaterea radicalilor liberi datorită antioxidanților săi.

Sursa: santemagazine.fr / Foto: pixabay.com

Citeşte şi: Somon marinat la cuptor

One thought on “Ciupercile, iată 3 motive pentru le introduce în meniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *