Somon marinat la cuptor

Somon marinat la cuptor

Ingrediente Somon marinat la cuptor:

1 linguriță usturoi tocat, 1/2 linguriță ghimbir tocat, 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de sos de soia nu prea sărat, 2 linguri sos Heinz Chili (înlocuiți cu sos de bivolă sau sos fierbinte în funcție de preferința dvs. de căldură), 1 linguriță zahăr brun,  1 vârf de fulgi de ardei roșu zdrobiți, 4 fileuri de somon fără piele, sare şi piper, 1/4 cană ceapă verde tăiată mărunt.


Mod de preparare Somon marinat la cuptor:

Într-un castron puțin adânc, amestecați usturoiul tocat, ghimbirul tocat, uleiul de măsline, sosul de soia, zahărul brun, fulgii de ardei roșu. Condimentați somonul cu sare, piper și boia.

Puneți fileurile de somon la marinată, întorcându-le pentru a le îmbrăca bine cu sosul. Se acoperă cu folie de plastic și se marinează la frigider timp de 2 ore sau peste noapte.

Preîncălziți cuptorul la 190 ° C. Încălziți o tigaie rezistentă la cuptor la foc mediu cu un fir de ulei. Prăjiţi somonul timp de 2-3 minute pe ambele părți, netulburat, pentru a obține o crustă frumoasă. Se transferă pe o farfurie și se repetă cu restul de somon.

Puneți toate fileurile de somon în tigaie sau într-un vas de copt. Coaceți timp de 8 până la 10 minute sau până când este gătit după bunul plac. Se servește fierbinte cu ceapă tocată.

Sursa foto Somon marinat la cuptor : www.circulaire-en-ligne.ca

Citeşte şi: Este înfometarea o soluţie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *