Aspirina ar putea reduce sechelele pacienților cu COVID-19!

Aspirina ar putea reduce sechelele pacienților cu COVID-19!

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford  consideră că aspirina ar putea ajuta la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge, adăugând banala aspirină ca potențial tratament pentru COVID-19 în partea procesului de RECUPERARE.

Cercetătorii au spus că pacienții cu virusul prezintă un risc mai mare de formare a cheagurilor de sânge în vasele de sânge, deoarece anumite fragmente de celule mici din sânge par a fi hiperreactive și pot fi implicate în complicațiile de coagulare. Prin urmare, aspirina ar putea ajuta la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge.

Cel puțin 2.000 de pacienți vor fi alocați aleatoriu pentru a primi aspirină 150 mg pe zi, plus standardul obișnuit de îngrijire, iar rezultatele vor fi comparate cu cel puțin 2.000 de pacienți care primesc standardul de îngrijire pe cont propriu. Participanțiilor hipersensibili la acest medicament nu le va fi administrat.

Principalul rezultat va fi evaluarea mortalității după 28 de zile, alături de impactul asupra șederii în spital și necesitatea ventilației.

Universitatea a spus că este probabil să treacă câteva luni până când există suficiente dovezi pentru a concluziona dacă aspirina are un beneficiu semnificativ la pacienții cu COVID-19.

În prezent, evaluează azitromicina antibiotică, tratamentul antiinflamator tocilizumab, plasma convalescentă și un cocktail de anticorpi de investigație produs de Regeneron, listat în NASDAQ.

„Am considerat că este deosebit de important să adăugăm aspirină la proces, deoarece există o justificare clară pentru a crede că ar putea fi benefică și că este sigură, ieftină și disponibilă pe scară largă”, a declarat profesorul Peter Horby, co-anchetator șef al procesului.

Sursa: proactiveinvestors.co.uk / Foto: pixabay.com

Citeşte şi: Ce trebuie să ştii despre investigaţia prin rezonanţă magnetică nucleară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *