5 remedii naturale prin care scazi tensiunea arterială

5 remedii naturale prin care scazi tensiunea arterială

Pentru a detecta dacă aveți tensiunea arterială crescută, este esențial să mergeți la medic și să vi se facă testele corespunzătoare. Apoi, puteți aduce îmbunătățiri dietei care vă vor ajuta să o controlați.

Ce este tensiunea arterială crescută?

Cunoscută și sub numele de hipertensiune, este o creștere a nivelului de forță din sângele care curge prin vasele de sânge. Viteza sângelui este mai mare decât în ​​mod normal, provocând probleme circulatorii grave. Tensiunea arterială crescută este legată de ceea ce se numește colesterol rău (LDL) și de obicei începe să fie o problemă de la vârsta de 55 de ani.

Pentru a preveni acest lucru, este recomandabil să vă verificați istoricul familial, deoarece genetica joacă un rol major în dezvoltarea acestei boli.


Care sunt simptomele hipertensiunii arteriale?

Cele mai frecvente simptome ale hipertensiunii arteriale includ:

  • greață și vărsături
  • ameţeală
  • roșeață la față
  • vedere neclară
  •  dureri în piept, dureri de cap

Cea mai bună alternativă va fi întotdeauna să faceți teste pentru a elimina îndoielile cu privire la aceste simptome ciudate. Dispozitivul utilizat pentru măsurarea tensiunii arteriale este cunoscut sub numele de tensiometru. Oferă informații despre rata tensiunii arteriale sistolice (tensiunea arterială localizată în artere) și a presiunii diastolice (care se măsoară prin numărul de pompe cardiace). Numerele obținute trebuie arătate medicului, astfel încât acesta să poată analiza rezultatele și să vă spună ce trebuie să faceți.

Cum se previne hipertensiunea arterială?

Nu există un remediu pentru hipertensiunea arterială, deci prevenirea acesteia este cel mai bun mod de a face față acestor afecțiuni. Pentru a evita hipertensiunea, este recomandat să vă reduceți aportul de sare și să faceți mișcare frecvent. Aceste practici vor îmbunătăți semnificativ capacitatea cardiovasculară. De asemenea, se recomandă o dietă echilibrată, bogată în legume și fructe. Pe de altă parte, consumul de tutun și alcool ar trebui eliminat sau cel puțin redus.

Citeşte şi: Adenomul de prostată, cum se face embolizarea acestuia

Remedii naturale pentru tratarea hipertensiunii arteriale

Remediile naturale sunt întotdeauna o opțiune bună pentru scăderea tensiunii arteriale. Acest lucru este de o mare importanță, deoarece simptomele apar uneori fără avertisment. O persoană cu tensiune arterială ridicată ar trebui să aibă întotdeauna ceva la îndemână pentru a o reduce. Unele dintre aceste remedii sunt:

1. USTUROIUL

Usturoiul poate scădea tensiunea arterială cu 8%. Are proprietăți antioxidante care ajută la înfrumusețarea pielii și la îmbunătățirea funcționării sistemului nervos. Cu acest ingredient, puteți pregăti diverse remedii casnice.

Este recomandat să consumați usturoi zilnic pentru scăderea tensiunii arteriale. Prin urmare, este ideal să aveți un recipient cu usturoi curățat la frigider.

În loc să înghiți sau să mesteci cățelul de usturoi, îl poți așeza într-un pahar cu apă și îl lași să se înmoaie peste noapte. Pentru a bea această apă pe stomacul gol, puteți adăuga suc de lămâie. Acest lucru va ajuta la stabilizarea pH-ului stomacului și, de asemenea, la o mai bună digestie a alimentelor.

2. PĂTRINJEL CU LĂMÂIE

Este necesar să lichefiați o lămâie întreagă cu pătrunjel și să o luați pe stomacul gol. Acest remediu previne hipertensiunea, deoarece cele două produse acționează ca diuretice, eliminând astfel fluidele reținute care sunt responsabile de presiune.

O altă metodă foarte utilă este să luați suc de lămâie dimineața cu apă fierbinte pe stomacul gol.

3. OVĂZ

Consumul de ovăz poate reduce colesterolul cu până la 5%, pe lângă combaterea tensiunii arteriale crescute și ajutarea la reglarea fluxului sanguin.

Fierbeți niște apă, adăugați fulgi de ovăz și lăsați amestecul să stea. Ar trebui să beți cel puțin un litru din această apă zilnic.

4. MAGNEZIU

Deși clorura de magneziu poate fi obținută consumând alimente precum sfeclă sau fructe uscate, o puteți folosi ca tratament specific pentru stres. O puteți obține și de la farmacii și magazine naturiste.

La preparare, folosiți 1 litru de apă fiartă și adăugați 33 de grame de clorură de magneziu (2 linguri), apoi amestecați. Este recomandat să beți un pahar mic pe stomacul gol în fiecare zi.

Această metodă este preventivă deoarece lipsa acestui mineral în organism crește riscul de hipertensiune.

5. SFECLĂ

Pe lângă magneziu, această legumă, cunoscută și sub numele de Beta Vulgaris, conține potasiu, fier, sodiu, calciu, fosfor și zinc. Consumul acestuia aduce frecvent multe beneficii organismului.

Datorită caracteristicilor și gustului său, consumul este simplu. Poate fi încorporată într-o salată sau chiar într-un smoothie.

În lupta împotriva hipertensiunii, se pot obține rezultate mai bune prin consumul de suc de sfeclă pe stomacul gol. Doar fierbeți-l, lichefiați-l și beți amestecul.

Tensiunea arterială ridicată poate provoca multe complicații pentru sănătatea dvs., așa că luați măsurile corecte pentru a o evita.

Sursa: amelioresante.fr

One thought on “5 remedii naturale prin care scazi tensiunea arterială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *