COVID-19 înrăutățește tinitusul, arată un nou studiu

COVID-19 înrăutățește tinitusul, arată un nou studiu

Noi cercetări relevă faptul că tinitusul, o afecțiune comună care provoacă percepția zgomotului în ureche și cap, este exacerbată de COVID-19.

Studiul a 3.103 persoane cu tinitus a fost condus de Universitatea Anglia Ruskin cu sprijinul Asociației Britanice a Tinnitus și a Asociației Americane a Tinnitus. Studiul a implicat participanți din 48 de țări, marea majoritate venind din Marea Britanie și SUA.

Publicată în revista Frontiers in Public Health, cercetarea a constatat că 40% dintre cei care prezintă simptome ale COVID-19 experimentează simultan o înrăutățire a tinitusului.

Deși studiul s-a concentrat asupra persoanelor cu tinitus preexistent, un număr mic de participanți au raportat, de asemenea, că starea lor a fost inițial declanșată prin dezvoltarea simptomelor COVID-19, sugerând că tinitusul ar putea fi un simptom „COVID lung” în unele cazuri.

Acufeneia afectează aproximativ un adult din opt din Marea Britanie și este asociată cu o bunăstare emoțională redusă, depresie și anxietate.

Noul studiu a constatat, de asemenea, că o mare parte din oameni cred că tinitusul lor este înrăutățit de măsurile de distanțare socială introduse pentru a ajuta la controlul răspândirii virusului. Aceste măsuri au condus la schimbări semnificative la rutina de lucru și a stilului de viață.

Îngrijorările interne, cum ar fi frica de a prinde COVID-19, îngrijorările financiare, singurătatea și problemele de somn au contribuit la transformarea tinitusului mai deranjant pentru 32% din totalul oamenilor, cu factori externi precum creșterea numărului de apeluri video, medii acasă mai zgomotoase, școlarizare la domiciliu și cafea sporită și consumul de alcool citat și de respondenți. Femelele și sub 50 de ani au găsit tinitus semnificativ mai deranjant în timpul pandemiei.

Studiul a remarcat faptul că, pe lângă creșterea severității simptomelor tinitusului, pandemia COVID-19 a făcut, de asemenea, mai dificilă accesarea asistenței medicale pentru această afecțiune. Acest lucru ar putea crește și mai mult stresul emoțional și poate agrava simptomele tinitusului, creând un ciclu vicios. Înainte de COVID-19, mai mult de opt din 10 pacienți din Marea Britanie erau deja nemulțumiți de opțiunile de tratament disponibile de la profesioniștii lor din domeniul sănătății.

Citeşte şi: Este uleiul de măsline cu adevărat bun pentru tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *