Infecțiile cu Clostridioides difficile tratate cu o drojdie modificată

Infecțiile cu Clostridioides difficile tratate cu o drojdie modificată

Modificarea unui tip comun de drojdie într-un anumit mod a făcut ca acesta să fie un tratament eficient pentru infecțiile cu Clostridioides difficile la șoareci, anunta o echipă de cercetători de la Universitatea din Maryland și FZata Inc.

În lucrarea lor publicată în revista Science Translational Medicine, grupul descrie modul în care au modificat Saccharomyces boulardii pentru a produce anticorpi care neutralizează toxinele generate de infecțiile cu Clostridioides difficile și cât de bine a funcționat atunci când a fost testat.

Infecțiile cu Clostridioides difficile implică de obicei persoane în vârstă cărora li s-au prescris antibiotice pentru a trata o infecție bacteriană. Atunci când antibioticele distrug bacteriile bune din intestin, intestinul este vulnerabil la infecțiile cu C. difficile. Astfel de infecții sunt foarte frecvente în casele de îngrijire medicală și în unele spitale – ele reprezintă aproximativ 30.000 de decese anual în SUA.

Tratamentul implică în general mai multe antibiotice. Și, în timp ce antibioticele sunt eficiente împotriva Clostridioides difficile, oamenii de știință din domeniul medical sunt îngrijorați de faptul că utilizarea acestora în astfel de cazuri duce la rezistență. În acest nou efort, cercetătorii au găsit o modalitate de a combate bacteriile fără a utiliza antibiotice.

Noua abordare a presupus proiectarea anticorpilor pentru două toxine produse de C. difficile și apoi proiectarea Saccharomyces boulardii (o drojdie comună găsită în multe suplimente probiotice) pentru a le produce. Echipa a hrănit apoi produsul rezultat la șoareci după ce și-a ucis biomul intestinal folosind antibiotice; șoarecii au fost apoi infectați cu C. difficile. Cercetătorii au descoperit că acest lucru a dus la reducerea inflamației la nivelul intestinelor, care la rândul său a împiedicat șoarecii să moară din cauza infecției.

Cercetătorii au dat, de asemenea, tratamentul pentru a testa mai întâi șoarecii și apoi i-au infectat cu C. difficile. Au descoperit că acest lucru a redus simptomele și a împiedicat din nou șoarecii să moară. Testarea țesutului colonului în ambele cazuri a arătat nu numai inflamația redusă, ci absența afectării țesutului, în general asociată cu infecțiile cu C. difficile.

Cercetătorii sugerează că sunt necesare mai multe teste înainte ca studiile clinice să poată începe și prezic că eforturile lor vor duce la terapii pentru tratamentul și prevenirea infecțiilor cu C. difficile în doar câțiva ani.

Sursa: Science Translational Medicine / Foto: Centers for Disease Control and Prevention

Te-ar putea interesa și: Morcovul, proprietăți și beneficii pentru întreaga familie

One thought on “Infecțiile cu Clostridioides difficile tratate cu o drojdie modificată

Comments are closed.