Tocinei cu dovlecei şi cartofi
Ingrediente Tocinei cu dovlecei şi cartofi:
1-2 dovlecei, 1 cartof mediu, 2 ceapă verde, 1 cățel de usturoi, 1 ou, 2 linguri de grâu integral (sau făină), 2 lingurițe de sare, 1/4 linguriță de chimen măcinat, 1/4 linguriță de piper negru, cimbru proaspăt.
Mod de preparare Tocinei cu dovlecei şi cartofi:
Curățați dovleceii de coajă și de partea din mijloc, dacă nu aveţi dovlecei tineri. Daţi cartoful şi dovelceii printr-o răzătoare mare. Adăugați 1 linguriță de sare, amestecați și lăsați să se răcească o vreme, pentru a face dovleceii și cartofii să elibereze apă. După câteva minute, scoateți toată apa din legumele rase și adăugați toate celelalte ingrediente (usturoi, ceapă tocată, ou, făină, sare, piper, chimen și cimbru). Amestecați și lăsați să se răcească din nou câteva minute. Dacă legumele eliberează mai multă apă, adăugați mai multă făină, astfel încât compoziţia format să fie prea umedă.
În tigaia fierbinte, folosiţi puţină grăsime şi doar căliţi compoziţia împărţită în părţi mai mici (cum se procedează de obicei la tocinei). Sotati aproximativ 3 minute de fiecare parte. Poftă bună!
Foto: bestrecipes.com
Citeşte şi: Friptură de porc grecească