Zacuscă cu ciuperci

Zacuscă cu ciuperci

Ingrediente pentru zacuscă cu ciuperci:

8 bucăţi  de ardei gras, 600g de ciuperci (pot fi de diferite tipuri), 200 g bullion, preferabil de casă, 100 ml ulei de măsline, o linguriţă de cimbru, 3 foi de dafin, sare şi piper după gust.

Zacuscă cu ciuperci. Mod de preparare:

Se pun ardeii pe plită sau în cuptor la copt şi se toacă ciupercile cubuleţe mărunte. Odată copţi ardeii, acoperiţi vasul şi lăsaţi 10-15 minute. Se va crea condens în interior şi veţi putea curăţa ardeii cu foarte mare uşurinţă. Nu-i treceţi prin apă rece să nu îşi piardă aroma. Scoateţi-le seminţele şi tăiaţi-i cubuleţe.

Căliti ciupercile în ulei de măsline şi adăugaţi cimbru şi foi de dafin. Adăugati apoi ardeiul copt peste, potriviţi de sare, piper şi zahăr. Se fierbe la foc mic o oră, se pune bulionul şi lăsaţi să fiarbă fără capac încă o jumătate de oră – o oră, până s-a îngroşat zacusca. Poftă bună!

Foto: pixabay.com

Citeşte şi: Peşte în stil mexican

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *