Peşte în stil mexican
Pentru 4 porţii de peşte în stil mexicam avem nevoie de următoarele ingrediente:
4 bucăţi de fileuri de peşte, 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă tăiată solzişori, 3 ardei iuţi curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt, 3 căţei de usturoi tăiaţi mărunt, 1/4 linguriţă de boia de ardei iute, 1/4 linguriţă de chimen măcinat, 2 roşii decojite şi tăiate cuburi, 3 linguri de zeamă de lămâie.
Mod de preparare peşte în stil mexican:
Condimentăm peştele cu sare şi piper. Între timp, prăjim ceapa, ardeii iuţi, usturoiul, boiaua şi chimenul timp de 5 minute. Punem puţină sare şi amestecăm mereu până se colorează ceapa. Adăugăm roşiile şi lăsăm să mai fiarbă 3 minute. Facem patru adâncituri printre sosul din tigaie, încât să putem pune peştele cu pielea în sus. După 5 minute, scoatem peştele uşor, amestecăm sosul din nou, facem iar loc pentru peşte şi îl punem cu pielea spre tigaie. Adăugăm zeama de lămâie şi mai lăsăm pe foc 2-3 minute.
Foto Peşte în stil mexican: picjumbo.com
Citeşte şi: Coaste de porc la cuptor