Ciuperca unghiilor, 7 moduri ieftine de a o elimina

Ciuperca unghiilor, 7 moduri ieftine de a o elimina

Remediile speciale pe care magazinele le vând pentru ciuperca unghiilor sunt adesea costisitoare și ajută doar puțin.

Deși o ciupercă a unghiilor se poate face destul de ușor, nu este ușor să scăpați de ea. Remediile pe care le puteți cumpăra în farmacii de multe ori nu vă ajută, iar medicamentele pe care le puteți lua cu prescripția medicului sunt dăunătoare pentru ficat. Tips-and-tricks.co ne prezintă câteva remedii pe care probabil le avem deja în dulapul de bucătărie sau de baie!

Păstrați unghia subțire

În primul rând, este important să păstrați unghia cât mai subțire posibil. Toate remediile au un efect redus dacă nu pot pătrunde în unghie, deoarece cauza ciupercii unghiilor este localizată sub unghie. Când vă faceţi pedichiura acasă utilizați un ustensile curate pentru a preveni contaminarea suplimentară.

1. Oțet de mere sau oțet natural

Dacă există ceva care nu este pe plac ciupercilor, acela e oțetul. Înmuiați o minge de bumbac cu oțet și așezați-o peste unghie. Păstrați pentru o vreme, apoi lăsați unghia să se usuce.

2. Sudocrem

Pentru câțiva lei puteți cumpăra un borcan cu Sudocrem de la farmacie. Acest lucru este mult mai ieftin decât remediile antifungice tipice și este mai eficient. Aplicați un strat generos de Sudocrem pe unghie. Ingredientele acestei creme pot avea un efect antifungic, astfel încât să puteți scăpa de ciuperca unghiilor.

3. Vicks Vaporub

Vicks Vaporub este utilizat în mod obișnuit pentru a trata răcelile, dar îl puteți folosi și eficient pentru ciuperca unghiilor. Aparent, unghia se va întuneca mai întâi și apoi se va lumina. Aplicați Vaporub liber pe unghie și, folosind un tampon de bumbac, încercați să-l aplicați pe patul unghiilor și pe pielea de sub unghie.

Citeşte şi: Cum este posibilă o reinfecție cu Covid-19?

4. Ulei de arbore de ceai

Puteți folosi acest ulei pentru tot felul de lucruri, inclusiv pentru a combate ciuperca unghiilor. Diferitele ingrediente din acest ulei sunt cunoscute pentru proprietățile lor antibacteriene și antifungice. Trebuie doar să împrăștiați uleiul peste unghia afectată și zona înconjurătoare.

Citeşte mai multe sfaturi despre ciuperca unghiilor pe pagina următoare.