4 remedii pentru reglarea menstruației

4 remedii pentru reglarea menstruației

Remediile naturale pentru reglarea menstruației ajută adesea la echilibrarea activității hormonale a unei femei. Cele mai multe dintre ele sunt sigure și nu au efecte secundare, cu excepția cazului în care sunteți gravidă, alăptați sau aveți probleme cu tiroida. În aceste cazuri particulare, este esențial să consultați un medic în prealabil.

1. GHIMBIR

În medicina tradițională, ghimbirul este folosit ca aliat pentru reglarea menstruației. Cu toate acestea, până în prezent, nu există suficiente dovezi care să susțină aceste efecte. În ciuda acestui fapt, unele studii au reușit să descopere efectele sale benefice în caz de sângerări abundente sau sindrom premenstrual.

Cum să-l folosim?

Puteți adăuga acest condiment în smoothie-uri, ceaiuri sau salate. Cu toate acestea, în general, pentru a profita de proprietățile sale, se prepară o infuzie. Puteți bea 2 căni pe zi, de preferință înainte de menstruație.

2. SCORŢIŞOARĂ

Scorțișoara a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri ca supliment pentru combaterea disconforturilor asociate menstruației. Pe lângă promovarea controlului neregulilor menstruale, are efecte pozitive în ameliorarea durerilor menstruale și a sângerărilor abundente.

Cum se consumă?

Ca și în cazul anterior, îl puteți adăuga în starea sa naturală în diverse rețete. De asemenea, puteți prepara ceai de plante adăugând o linguriță de scorțișoară la o cană de apă clocotită. Cu puțină miere, este delicios.

3. OŢET DE MERE PENTRU REGLAREA MENSTRUAŢIEI

În 2013, a fost publicat un studiu interesant. El a demonstrat că consumul a aproximativ 15 ml de oțet organic de cidru de mere poate ajuta la reglarea menstruației la femeile cu sindromul ovarului polichistic (SOP), însă sunt necesare mai multe dovezi pentru a confirma aceste efecte. În ciuda acestui fapt, merită încercat acest ingredient ca remediu pentru neregulile ciclului menstrual. Datorită bogăției sale nutriționale, este benefic și pentru alte procese importante din organism.

Cum se consumă?

Mai întâi, diluați o lingură (15 ml) de oțet de mere într-un pahar cu apă călduță. Beţi acest remediu pe stomacul gol în fiecare zi. Dacă doriți, puteți îndulci băutura cu puțină miere.

Citeşte şi: Salată de citrice cu sirop de lămâie

4. PĂTRUNJEL

Pătrunjelul este o plantă cu aplicații culinare și medicinale interesante. În ceea ce privește ciclul menstrual, acesta poate fi benefic deoarece ajută la restabilirea menstruației în caz de nereguli. De asemenea, deoarece este un diuretic, reduce la minimum retenția de lichide în timpul menstruației.

Cum se consumă?

Mai întâi, pregătiți o infuzie adăugând o lingură de frunze de pătrunjel în apă la foc mic. Lăsați băutura să stea 10 minute și apoi filtrați-o. Consumați două căni pe zi, mai ales cu o săptămână înainte de începerea menstruației.

În concluzie, pregătirea de remedii naturale poate fi un supliment pentru reglarea menstruației. Cu toate acestea, dovezile științifice sunt limitate. Prin urmare, este de preferat să consultați medicul înainte de a le ingera. În cele din urmă, este important să se determine cauzele acestor nereguli.

Sursa: amelioretasante.com

One thought on “4 remedii pentru reglarea menstruației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.